Quadpack i Carandell compren Technotraf de Sant Vicenç

Els inversors assumiran un terç de l’actual plantilla, amb 64 treballadors. La resta anirà a l’atur.

Redacció Osona.com
22 de març del 2013
Tim Eaves, director gerent de Quadpack, i Joaquim Carandell, president i propietari d’Alba & Andrea, davant de las instal•lacions de Technotraf, amb el cartell de la nova companyia.
Tim Eaves, director gerent de Quadpack, i Joaquim Carandell, president i propietari d’Alba & Andrea, davant de las instal•lacions de Technotraf, amb el cartell de la nova companyia. | Quadpack
Tim Eaves, director gerent de Quadpack, i Joaquim Carandell, president i propietari d’Alba & Andrea, davant de las instal·lacions de Technotraf, amb el cartell de la nova companyia. Foto: Quadpack

El proveïdor d’envasos de cosmétics Quadpack Group i el grup industrial Alba Andrea Divisió, propietat de la familia Carandell, han comprat Technotraf, fabricant impulsor de components de packaging de fusta per a productes de bellesa, i han creat una nova empresa, Technotraf Wood Packaging. D’aquesta manera, Quadpack, empresa líder del sector, adquireix capacitat productiva i promocionarà la marca Technotraf a tot el món, incorporant-la  al seu catàleg de productes. No ha transcendit el cost de l’operació ni el percentatge que ha pagat cada una de les parts.

La nova empresa assumirà un terç aproximadament de la plantilla actual, que és de 64 treballadors.  Per a la resta, es faran dos expedients de regulació d’ocupació i aniran a l’atur. Tot i això, des de Quadpack es té la intenció de reincorporar-los si augmenta el volum de la producció, segons ha explicat una portaveu de l'empresa a Osona.com.

L’operació s’ha lligat uns mesos després que Technotraf presentés concurs de creditors. L’empresa, tot i tenir comandes, hauria d’haver fet liquidació per fer front als deutes.

Creada l’any 1983, Technotraf té la fàbrica a Sant Vicent de Torelló, amb unes instal·lacions productives de mes de 10.000 m2. Totalment equipada amb torneria  de fusta i maquinaria de fresar amb control numèric per ordinador (CNC), fabrica taps a mida per a perfums, envasos, ampolles, caixes i altres complements per al sector dels cosmètics, perfumeria i maquillatge.

L’operació ha convençut a Technotraf, segons fonts de la companyia: “Quadpack i la familia Carandell ens ofereixen el suport financer i corporatiu necessaris per portar el negoci a un nivell superior. No hi ha dubtes de que en aquests moment la fusta està de moda, però nosaltres considerem aquest èxit com quelcom més que una tendència. Les característiques tècniques, sensorials i estètiques de la fusta la converteixen en una alternativa sostenible a altres materials com el plàstic, el vidre i l’alumini. L’única cosa que es necessita es una força creativa que la desenvolupi, i una campanya activa que la promocioni, i amb el suport de Quadpack, això és exactament el que pensem fer”.

Quadpack, segons el seu conseller delegat Tim Eaves, dirigirà els esforços de Technotraf cap a l’expansió a nivell internacional: “Els components de fusta son cada vegada mes populars entre les de marques bellesa, i encara que nosaltres hem donat només un primer pas, aquesta categoria encara està per explotar. Technotraf ha liderat indiscutiblement desde 2001 la introducció del concepte fusta en el sector cosmétic. Tenen un coneixement de la matèria molt superior a qualsevol altre fabricant. Amb el suport de Quadpack, Technotraf no tindrà cap limitació per la conquesta del mercat de la cosmètica a nivell mundial”.

Alba & Andrea es la capçalera del grup industrial de la família Carandell, amb participacions en diverses empreses que actuen en diferents àmbits i sectors, com l’industrial –Benito Urban–, el de serveis –El Morter y Punt Xarxa– o el financer –Ona capital i Fem-ona.
.
Quadpack es un proveïdor internacional de solucions d’embalatge millorades destinades a marques de bellesa, y perfumeria, i als envasos per a tercers. Amb diferents oficines ubicades al Regne Unit, França, Espanya, Alemanya, Itàlia, Australia o l’Extrem Orient, i una xarxa estratègica de col.laboradors fabricants, Quadpack crea y desenvolupa envasos personalitzats per a clientes de prestigi, grans marques i pel mercat de gran consum.