Torelló retira la passarel·la sobre el riu Ges per reparar-la

Les obres duraran entre sis i vuit setmanes i s'aprofitarà per millorar els accessos.

Oriol Ferran
23 de març del 2013
La passarel·la s'ha tret amb l'ajuda d'una gran grua.
La passarel·la s'ha tret amb l'ajuda d'una gran grua. | Ajuntament de Torelló
La passarel·la s'ha tret amb l'ajuda d'una gran grua. Foto: Ajuntament de Torelló

Aquest divendres s’han fent els treballs de retirada de la passarel·la del carrer Sant Josep de Torelló. L’estructura ha de ser objecte d’una intervenció de reparació i millora en un taller especialitzat de Campdevànol. Per això, es calcula que no hi haurà passarel·la fins d’aquí a un mes i mig, aproximadament. Aquesta actuació forma part del projecte del Pla de Barris.

Amb l’ajut de dues grues de grans dimensions, durant el matí s’ha procedit a la retirada de la passarel·la, que fa 33 metres de llargada. Tot i que estava previst traslladar-la sencera, finalment s’ha hagut de desmuntar en dues peces. Després de treure els anclatges, les grues han aixecat l’estructura i l’han dipositada sobre la llera del riu, on s’han fet les operacions de desmuntatge. Posteriorment un camió articulat ha traslladat, en dos viatges, les dues peces fins a Campdevànol.

Des de la seva instal·lació, l’any 1987, a la palanca només s’hi han fet actuacions de repintat, sense pràcticament cap manteniment. Ara, s’ha constatat que el travessers que sostenen la plataforma estan en mal estat i que s’han de reforçar algunes soldadures.
 
Els treballs van a càrrec de l’empresa especialitzada Asmitec de Campdevànol. Tècnicament, les feines de reparació no es podien fer in situ , per la qual cosa s’ha optat per la solució més còmoda i més econòmica: traslladar la palanca fins a les instal·lacions de l’empresa a Campdevànol.
 
Al taller es comprovarà la pèrdua de gruix dels perfils, que amb el temps s’han anat malmetent, es substituiran els deteriorats i es reforçaran les soldadures. Aprofitant aquestes tasques, també s’hi faran algunes millores en relació a temes de seguretat. Així, es canviarà la plataforma i s’instal·laran baranes noves. També es posarà un nou sistema d’il·luminació amb leds.
 
Es calcula que els treballs duraran entre sis i vuit setmanes, temps durant el qual no hi haurà passarel·la sobre el Ges. Paral·lelament, s’executarà un projecte dels serveis tècnics municipals per millorar els accessos d’una i altra banda a la passarel·la.
 
Aquesta important actuació forma part del Pla de Barris del Nucli Antic. Precisament, algun dels aspectes que ara es milloraran van sorgir de la sessió participativa amb els veïns de la zona que es va organitzar el passat mes de desembre.


Passarel·la del Carrer Sant Josep de Torelló, abans de ser retirada. Foto: Ajuntament de Torelló
Arxivat a