Manlleu instal·la plaques solars a les piscines i al pavelló

La mesura, que no ha costat un euro a l'Ajuntament, permetrà reduir més de 74 tones de CO² a l'any a la ciutat.

Oriol Ferran
20 de març del 2013
Plaques a la coberta del pavelló.
Plaques a la coberta del pavelló. | Ajuntament de Manlleu
Plaques a la coberta del pavelló. Foto: Ajuntament de Manlleu

Des del passat dilluns 18 de març, les instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques que s’han col·locat al pavelló esportiu i a les piscines municipals de Manlleu, ja produeixen energia. En total, s'han posat 869 plaques (468 al pavelló i 401 a les piscines) que serviran per estalviar a la ciutat de Manlleu fins a 74,63 tones de CO². 
 
La construcció de les plaques solars fotovoltaiques no ha representat cap cost d’inversió per a l’Ajuntament de Manlleu , totalment al contrari. L’empresa Som Energia SCCL les ha construït i les explotarà durant 25 anys després de convertir-se en adjudicatari en un concurs públic que es va realitzar a principis de l’any 2011. Som Energia pagarà un lloguer anual a l’Ajuntament per poder explotar l’energia obtinguda, a part de fer-se càrrec del manteniment de les instal·lacions.
 
L’any 2008 l’Ajuntament de Manlleu es va adherir, per acord de ple, a una iniciativa de la Unió Europea per reduir l’escalfament del planeta. Els municipis adherits es comprometen a reduir un 20% les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH) abans del 2020, a partir de mesures d’estalvi, eficiència energètica i promoció d’energies renovables. Per això la iniciativa de la Unió Europea s'anomena "20/20/20". 
 
 

Dossier de premsa de l'Ajuntament de Manlleu sobre les instal·lacions

Arxivat a