La Setmana Ambiental de Manlleu comença amb una plantada d'arbres al Dolcet

Activitats adreçades a les escoles, a les empreses i a tota la ciutadania.

per Redacció Osona.com, 18 de març de 2013 a les 09:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una plantada d’arbres a la platja del Dolcet ha donat el tret de sortida a la 8a Setmana Ambiental de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Una plantada d’arbres a la platja del Dolcet i la narració del conte “Germà cel, germana àliga” a la Biblioteca Municipal - Espai Bisbe Morgades, aquest dissabte 16 de març al matí, van donar el tret de sortida a la 8a Setmana Ambiental de Manlleu. A la tarda les associacions de veïns van plantar plantes aromàtiques a diferents punts de Manlleu, amb l’objectiu de millorar els barris (pel cas de Gràcia es farà l’endemà al matí coincidint amb la calçotada popular i al C.C. Frederica Montseny, el dilluns).


Les activitats es reprendran avui dilluns 18 de març al matí a l’arborètum, on alumnes de diferents edats plantaran esqueixos i posaran de nou en marxa el viver d’arbres de ribera. L’objectiu és mantenir-los i aconseguir el màxim de supervivència perquè a un-dos anys vista siguin arbres per poder trasplantar i millorar així les vores de riu.

El dimarts 19 de març, de 9 a 13 h, a la deixalleria municipal, es farà la recollida de residus especials industrials adreçada a empreses (per participar-hi cal haver-ho comunicat prèviament). Es tracta de residus amb un elevat poder contaminant, de forma que la seva correcta gestió garanteix el mínim impacte al medi. A la tarda, a les 15:30 h, la Secció Institut de Manlleu i l’associació de veïns del barri de l’Erm col·locaran unes plaques identificatives a l’arbrat de la plaça del Mercat Municipal i al Parc de l’Erm per poder conèixer l’espècie d’arbre i les seves principals característiques.


El dimecres 20 de març, a les 19 h al Museu del Ter, s’explicaran les actuacions fetes durant els anys 2011 i 2012 en el marc del projecte “Riberes del Ter” i se signarà el nou conveni donant entrada a d’altres municipis. Aquest és un projecte supramunicipal (Torelló, Masies de Voltregà i Manlleu) de conservació i custòdia dels espais fluvials. Aquest acte està adreçat a ajuntaments però està obert a la ciutadania.

Ja per acabar, el dissabte 23 de març a les 10 del matí es farà el taller “Cuina de refetons – A casa no llencem res!”, a l’Aula Mercat del Mercat Municipal, per aprendre a fer receptes a partir de menjar sobrant i prevenir així el malbaratament alimentari.

Del 16 de març i fins al 2 d’abril al Museu del Ter es podrà visitar l’exposició elaborada pel Consorci del Ter “Biodiversiter” sobre valors, problemàtiques i actuacions fetes per millorar el riu al Baix Ter.

Recursos per a les escoles

En el marc de la Setmana Ambiental s’ofereix un gran ventall d’activitats i de recursos als centres escolars. Aquest any rebran materials per treballar els seus horts, es faran xerrades sobre com protegir i entendre els boscos per part dels agents forestals de la Generalitat, coneixeran millor l’Arborètum, faran visites a la Deixalleria municipal, a l’estació automàtica de vigilància i control de la qualitat de l’aire, a l’estació depuradora i a la planta de compostatge de Fervosa i també treballaran a l’aula o faran sortides a partir de diversos recursos pedagògics.

La Setmana Ambiental de Manlleu està organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter.

Tota la programació, desglossada

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació