El Raid Hípic de Manlleu es decideix per uns segons

Jordi Arboix guanya en el recorregut de 120 km i Arnau Arboix en el de 80 km. La prova es complementa amb moltes activitats paral·leles.

Redacció Osona.com
18 de març del 2013
Raid Hípic de Manlleu.
Raid Hípic de Manlleu. | Adrià Costa
Raid Hípic de Manlleu. Foto: Adrià Costa

El genet Jordi Arboix i el seu cavall Aquiles es van imposar al 20è Raid Hípic  de Manlleu, en el recorregut de 120 km, que es va disputar aquest dissabte 16 de març. La cursa va ser molt emocionant i es va decidir en l’últim tram. Els vencedors van marcar un temps de 5 hores 51 minuts i 9 segons, i van compartir el podi amb Núria Serrabassa, amb Oceane du Boulay, i Alejandra Dacks, amb Cricket du Pecher, que van arribar a només 10 i 11 segons d’Arboix.

En el recorregut de 80 km, el vencedor va ser Arnau Arboix, amb el cavall Ainhoha Aksoum, i amb un temps de 4 hores 15 minuts 58 segons. A 2 minuts 36 segons va arribar el segon classificat, Jordi Altarriba, amb Bresca Montfluq. En tercera posició es va classificar Jordi Pons, amb Black Jack d’Ibos, a 5 minuts 12 segons.

La prova estava organitzada pel Club Hípica Manlleu, amb la col·laboració de l’Ajuntament. Hi van compterir una vuitantena de genets d’arreu de Catalunya, de l’Estat espanyol i de la resta d’Europa. El divendres es van fer les inscripcions i el control veterinari.
 
Els recorreguts del raid eren de 80 i 120 km, i tots tenien com a punt de sortida i arribada la zona del costat del Pavelló Municipal d’Esports. En el mateix lloc s’hi va ubicar la zona de recuperacions i “vet-gate” on es van fer els controls veterinaris i on els participants van anar passant de manera contínua i periòdica durant tot el matí i part de la tarda.

Un cap de setmana de festa

Paral·lelament a aquest esdeveniment esportiu de primer nivell, els visitants van poder gaudir, durant tot el dissabte, de passejades amb carro i ponis per la zona esportiva, així com participar en el concurs de dibuix i fotografia vinculat al món del cavall que es va organitzar per a l’ocasió. Aquests actes es van allargar fins al diumenge, 17 de març, amb la celebració d’un mercat de compra i venda de cavalls a partir de les 11 del matí.

Àlex Crivillé també va participar al raid. Foto: Adrià Costa

Les activitats de promoció complementàries al raid s’han dinamitzat des de l’OPE (Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu), i estan emmarcades en un projecte anomenat “Esport i Feina” de la Diputació de Barcelona que té com a objectius:

1) Dinamitzar i donar suport turísticament a les entitats que organitzen esdeveniments esportius a la comarca.

2) Promocionar les activitats esportives entre els habitants de la comarca i els turistes que la visiten.

3) Oferir suport als organitzadors d'esdeveniments esportius per potenciar, dinamitzar i promocionar les activitats i vincular altres sectors econòmics en l'organització d'aquests esdeveniments.

-----------------------------
Galeries de fotos:

Raid Hípic de Manlleu, març 2013 (Adrià Costa)

Raid Hípic de Manlleu - control previ, març 2013 (Adrià Costa)

Raid Hípic de Manlleu, febrer 2012 (Xevi Mas)

Raid Hípic del Lluçanès, maig 2011 (Josep Martínez)

Raid Hípic de Manlleu, novembre 2010 (Adrià Costa)

Raid Hípic del Lluçanès, maig 2010 (Josep Subiranas)

Raid Hípic del Lluçanès, maig 2010 (Josep Martínez)

Raid Hípic de Manlleu, gener 2010 (Josep Subiranas)

Raid Hípic de Manlleu, febrer 2009 (Josep Subiranas)







Raid Hípic de Manlleu. Foto: Adrià Costa
Arxivat a