Genets i cavalls de tot Europa participen al Raid Hípic de Manlleu

La prova es complementa amb moltes activitats paral·leles, durant el cap de setmana.

Redacció Osona.com
15 de març del 2013
Un dels participants entrant al control veterinari, aquest divendres.
Un dels participants entrant al control veterinari, aquest divendres. | Adrià Costa
Un dels participants entrant al control veterinari, aquest divendres. Foto: Adrià Costa

Aquest dissabte, 16 de març, es diputarà el 20è Raid Hípic de Manlleu, organitzat pel Club Hípica Manlleu i amb la col·laboració de l’Ajuntament. A la prova hi competiran una vuitantena de genets d’arreu de Catalunya, de l’Estat espanyol i de la resta d’Europa. Aquest divendres ja s'han fet les inscripcions i el control veterinari.
 
Els recorreguts del raid seran de 80 i 120 km, i tots tindran com a punt de sortida i arribada la zona del costat del Pavelló Municipal d’Esports. En el mateix lloc s’hi ubicarà la zona de recuperacions i “vet-gate” on es faran els controls veterinaris i on els participants aniran passant de manera contínua i periòdica durant tot el matí i part de la tarda.

El tram del Passeig del Ter entre el Pavelló i el pont de Can Molas serà el camí de sortida per on els genets agafaran els diferents recorreguts programats i serà una bona zona per observar els binomis de genet i cavall que participaran en les diferents proves.
 
El raid de 120 km començarà a 2/4 de 8 del matí i està previst que finalitzi aproximadament a les 5 de la tarda. En aquest interval també hi haurà la sortida i arribada de la prova de 80 km. Les dues sortides seran controlades (durant tot el passeig del Ter i el pont de can Molas), això vol dir que un vehicle anirà al davant i els participants no podran córrer a velocitat lliure fins que estiguin fora de Manlleu.

Cartell, amb horaris




Un cap de setmana de festa

Paral·lelament a aquest esdeveniment esportiu de primer nivell, els visitants podran gaudir, durant tot el dissabte, de passejades amb carro i ponis per la zona esportiva, així com participar en el concurs de dibuix i fotografia vinculat al món del cavall que s’ha organitzat per a l’ocasió. Aquests actes s’allargaran fins al diumenge, 17 de març, amb la celebració d’un mercat de compra i venda de cavalls a partir de les 11 del matí.

Les activitats de promoció complementàries al raid s’han dinamitzat des de l’OPE (Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu), i estan emmarcades en un projecte anomenat “Esport i Feina” de la Diputació de Barcelona que té com a objectius:

1) Dinamitzar i donar suport turísticament a les entitats que organitzen esdeveniments esportius a la comarca.

2) Promocionar les activitats esportives entre els habitants de la comarca i els turistes que la visiten.

3) Oferir suport als organitzadors d'esdeveniments esportius per potenciar, dinamitzar i promocionar les activitats i vincular altres sectors econòmics en l'organització d'aquests esdeveniments.

-----------------------------
Galeries de fotos:

Raid Hípic de Manlleu - control previ, març 2013 (Adrià Costa)

Raid Hípic de Manlleu, febrer 2012 (Xevi Mas)

Raid Hípic del Lluçanès, maig 2011 (Josep Martínez)

Raid Hípic de Manlleu, novembre 2010 (Adrià Costa)

Raid Hípic del Lluçanès, maig 2010 (Josep Subiranas)

Raid Hípic del Lluçanès, maig 2010 (Josep Martínez)

Raid Hípic de Manlleu, gener 2010 (Josep Subiranas)

Raid Hípic de Manlleu, febrer 2009 (Josep Subiranas)

Arxivat a