Les negociacions entre la PAH i Banesto continuen encallades

Membres de la plataforma segueixen acampats a la vorera de l’oficina del carrer Verdaguer, per reclamar una dació en pagament. A més, cada dia s'han convocat concentracions.

Pere Pratdesaba
12 de març del 2013
La PAH no afluixa la pressió sobre Banesto
La PAH no afluixa la pressió sobre Banesto | Adrià Costa
Dues de les activistes preparant el dinar que els ha proporcionat Càritas. Foto: Adrià Costa

Una trentena de simpatitzants i membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) es van concentrar ahir a les 8 del vespre davant l’oficina de Banesto, al carrer de Vic, en solidaritat amb els seus companys que han decidit acampar a la vorera fins que l’entitat bancària els doni una solució al conflicte d’un pis afectat per una hipoteca impagada de Manlleu. Els activistes no tenen intenció de moure’s i, a més, han convocat una protesta diària, al mateix lloc i a la mateixa hora , les 8 del vespre.

Els inquilins del pis i un mediador de la PAH van tenir ahir reunions a Barcelona, amb dirigents de Banesto, per tal de desencallar el tema, però no n’ha transcendit cap resultat. Al llarg del matí es podrien conèixer noves dades.

La concentració d’ahir al vespre va ser molt emotiva, ja que es va guardar un minut de silenci per la mort, aquest cap de setmana i en accident de moto, d’un dels activistes que dijous van ser a la tancada del banc.

Una tancada sense fruits

Els membres de la PAF protesten per la subhasta extrajudicial d’un pis afectat per una hipoteca impagada que es va fer el passat dijous a Manlleu i reclamen la dació en pagament o, en tot cas, la condonació del deute. Per aquesta raó, una dotzena d’activistes es van tancar durant més de 24 hores a dins de l’oficina del Banesto al carrer Verdaguer, el passat dijous. Finalment, i tot i no aconseguir cap concessió per part del banc, van decidir sortir pel seu propi peu, després d’una ordre judicial de desallotjament (si s’haguessin resistit haurien actuat els antiavalots).

Lluny de donar-se per vençuts, però, la PAH continua la pressió sobre el banc i des del passat divendres alguns membres de la plataforma s’han instal·lat davant de l’oficina bancària del carrer Verdaguer, a la vorera, on hi han passat les darreres nits (a la darrera, sis o set persones). En principi, no tenen intenció d'abandonar l'indret fins que el banc mogui fitxa i atorgui la dació en pagament. Els activistes es van rellevant, asseguts en unes taules i rodejats de pancartes. També han omplert els vidres del banc d’enganxines. L'oficina de Banesto ha obert les portes i treballa amb normalitat.  

A efectes pràctics, la tancada de la setmana passada no va servir per res, ja que el pis continua subhastat i el banc no té intenció de fer cap gest adreçat a la dació en pagament, tal com ja va manifestar en les negociacions amb els activistes. Però des d’un punt de vista mediàtic i simbòlic, la pressió sobre el banc ha estat molt forta i la seva imatge pública se n’ha vist ressentida. De fet, el mateix divendres, en molts d’altres punts de Catalunya, les PAH van donar mostres de solidaritat amb els seus companys a Vic amb accions contra el Banesto arreu del país.

 

Més informació, fotos i vídeos de la tancada de la setmana passada  



  La PAH no afluixa la pressió sobre Banesto Foto: Adrià Costa
Arxivat a