Els Manlleuets aniran a la final estatal del torneig First Lego League

La Universitat de Vic acull la competició de robòtica, amb 20 equips d’arreu de Catalunya.

per Redacció Osona.com, 11 de març de 2013 a les 16:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
1r Torneig de First Lego League a la UVic. Foto: Jordi Molet/SAV UVic


AH Robots, format per alumnes del Col·legi Badalonès de Badalona, i Els Manlleuets, de l’Institut Antoni Pous de Manlleu, són els equips que van obtenir més puntuació al primer torneig First Lego League celebrat aquest diumenge a la Universitat de Vic (UVic). Els dos equips guanyadors seran presents a la final estatal, que tindrà lloc diumenge vinent, dia 17 de març, a Tarragona. La First Lego League de la UVic, que va comptar amb  més de 700 persones, entre participants, familiars, visitants i voluntaris, va esdevenir una veritable festa de la tecnologia.


Aquesta competició es realitza a més de 60 països amb la participació de 200.000 alumnes arreu del món. L'edició d'enguany s’ha vinculat a les Senior Solutions, i els participants han hagut de dissenyar, construir i programar robots construïts amb peces de Lego que aportessin solucions per a la gent gran al voltant de la tecnologia. La competició de la UVic ha estat coordinada pels professors Juli Ordeix i Josep Ayats, de l’Escola Politècnica Superior, amb la col·laboració de més de 70 voluntaris de la UVic.

Els Manlleuets agafaran el relleu osonenc a The Santperencs, guanyadors estatals de les dues últimes edicions, i que en aquesta es van endur el premi als Valors de la First Lego League. L’equip EVT-Team, de l’escola Verdruna de Tona, es va emportare l premi al projecte científic i els Curtcircuit, el premi a la millor entrenadora.


Els participants d’aquesta eliminatòria de la competició de robòtica First Lego League, una de les sis que es fan a Catalunya, eren joves de 10 a 16 anys, distribuïts en 20 equips, de 3 a 10 membres. Provenien de Figueres, Badalona, Castelldefels, Montcada i Reixac, Olot, Piera, Vilassar de Mar, Sant Cugat del Vallès, Vic, Manlleu, Tona i Sant Pere de Torelló.  

A més, nou equips de nens i nenes de 6 a 9 anys també van participar a la Junior First Lego League, per aprendre valors com la creativitat, la innovació, l’emprenedoria i l’esperit d’equip.


Els guanyadors de la First Lego League UVic 2013 són els següents:

•         Premi a l'entrenador: Curtcircuit (UVic).

•         Premi a les joves promeses: Brick boys de Castelldefels

•         Premi Fundació Scientia a l'Emprenedor : AD 149 de Figueres

•         Premi al Comportament del Robot: AH Robots de Badalona

•         Premi al Disseny del Robot: Hex Key de Montcada i Reixac

•         Premi al Projecte Científic: EVT Team de Tona

•         Premi als valors: The Santperencs 4G de Sant Pere de Torelló

•         Premi al 2n guanyador: Els Manlleuets de Manlleu

•         1r Premi GMV al 1r guanyador: AH Robots de Badalona

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació