La PAH no afluixa la pressió sobre Banesto

Alguns activistes s’instal·len davant l’oficina del banc a Vic per reclamar una dació en pagament.

Pere Pratdesaba
11 de març del 2013
Dues de les activistes preparant el dinar que els ha proporcionat Càrites.
Dues de les activistes preparant el dinar que els ha proporcionat Càrites. | Adrià Costa
Dues de les activistes preparant el dinar que els ha proporcionat Càritas. Foto: Adrià Costa

La tancada d’una dotzena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a l’oficina del Banesto , al carrer Verdaguer de Vic, no va obtenir els fruits esperats. Els membres de la PAF protestaven per la subhasta extrajudicial d’un pis afectat per una hipoteca impagada que s’havia fet a Manlleu i reclamaven la dació en pagament o, en tot cas, la condonació del deute. Res d’això es va aconseguir i els activistes van decidir sortir de l’entitat bancària pel seu propi peu, després de més de 24 hores de tancament i d’una ordre judicial de desallotjament (si s’haguessin resistit haurien actuat els antiavalots).

Lluny de donar-se per vençuts, però, la PAH continua la pressió sobre el banc i des del passat divendres alguns membres de la plataforma s’han instal·lat davant de l’oficina bancària del carrer Verdaguer, a la vorera, on hi han passat les tres darreres nits. Segons ha comunicat un portaveu a Osona.com, no tenen intenció d'abandonar l'indret fins que el banc mogui fitxa i atorgui la dació en pagament. L'oficina de Banesto ha obert portes i treballa amb normalitat.

Els activistes es van rellevant, asseguts en unes taules i rodejats de pancartes. També han omplert els vidres del banc d’enganxines. A més, han convocat una concentració diària al mateix punt, a les 8 del vespre, en solidaritat amb els acampats

A efectes pràctics, la tancada de la setmana passada no va servir per res, ja que el pis continua subhastat i el banc no té intenció de fer cap gest adreçat a la dació en pagament, tal com ja va manifestar en les negociacions amb els activistes. Però des d’un punt de vista mediàtic i simbòlic, la pressió sobre el banc ha estat molt forta i la seva imatge pública se n’ha vist ressentida. De fet, el mateix divendres, en molts d’altres punts de Catalunya , les PAH van donar mostres de solidaritat amb els seus companys a Vic amb accions contra el Banesto arreu del país.

 

Més informació, fotos i vídeos de la tancada de la setmana passada  



  La PAH no afluixa la pressió sobre Banesto Foto: Adrià Costa

Dos activistes de la PAH, aquest matí davant l'oficina de Banesto a Vic. Foto: Pere Pratdesaba
Arxivat a