Les PAH mostren arreu del territori el seu suport als activistes tancats a Vic

Diverses Plataformes d'Afectats per la Hipoteca s'han concentrat davant d'oficines del Banesto a Mataró, Sabadell i Girona, entre d'altres poblacions.

Oriol Ferran
08 de març del 2013
Membres de la PAH de Sabadell davant de la sucursal de Banesto.
Membres de la PAH de Sabadell davant de la sucursal de Banesto. | PAH Sabadell
Membres de la PAH de Sabadell, davant de la sucursal de Banesto. Foto: PAH Sabadell

Després de més de 27 hores tancats a dins de la oficina Banesto del carrer Verdaguer de Vic, els activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han sortit pel seu propi peu i sense que els antiavalots fessin ús de la força per treure’ls. Les últimes hores han estat molt llargues.

Els manifestants de Vic protestaven contra la subhasta d’un pis, que es va efectuar ahir al matí a una notaria de Manlleu i que va adquirir el mateix banc. Mentrestant, a diferents punts del territori es feien concentracions i actes de suport a l'acció que s’estava duent a terme a la capital osonenca. Per exemple, a Sabadell, una trentena de persones s’ha concentrat a la porta de la seu central de Banesto (C/ Advocat Cirera). Una altra acció reivindicativa ha tingut lloc a Mataró.
 
Tot i ser una de les més representatives, les actuacións de les PAH de Sabadell i Mataró no han estat les úniques. A Girona, la mateixa plataforma ha convocat una concentració a les 12 del migdia a la plaça Constitució. Més tard, els activistes gironins han intentat entrar a la sucursal de Banesto aprofitant la sortida dels treballadors. A les 3 de la tarda, els agents de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra han arraconat els manifestants perquè els treballadors de la oficina poguessin sortir sense problemes. Alguns del activistes s’han intentat resistir i això ha provocat alguns instants de tensió.
 
Els responsables de moltes sucursals de Banesto han decidit tancar avui per por a que es repetissin accions similars a les d’Osona. En les pròximes hores s’esperen actes de suport arreu del territori per solidaritzar-se amb l’acció que s’ha fet a Vic.
Arxivat a