La Casa de Convalescència obre amb 48 espais per als emprenedors

El conseller Felip Puig inaugura a Vic les reformades instal·lacions. Les obres han costat més d’un milió d’euros.

Xavier López
08 de març del 2013
La inauguració de la Casa Convelescència ha comptat amb uns 200 convidats.
La inauguració de la Casa Convelescència ha comptat amb uns 200 convidats. | Xavier López
La inauguració de la Casa Convelescència ha comptat amb uns 200 convidats. Foto: Xavier López

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, va inaugurar aquest dijous la reformada Casa de Convalescència de Vic.  L’edifici, cedit per la Fundació Santa Creu, és la seu de Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement. L’espai disposa de 10 espais per a empreses i 48 espais de treball compartit per a emprenedors.

La Casa Convalescència, edifici construït a finals del segle XVIII, adossada a l’església de l’Hospital de la Santa Creu, es troba situada al bell mig de la ciutat de Vic i té un total de 4.200 m2 dels quals s’han restaurat 1.738m2. Les empreses disposen d’una incubadora tecnològica, espais per a grups de recerca de la UVic orientats a empreses i al mercat i uns espais per a serveis comuns.

La rehabilitació de l'edifici de Casa Convalescència ha durat poc menys d'un any. El seu cost ha estat d’1.272.337,20 euros, que s'ha finançat en un 50% amb un ajut del FEDER (636.168,6 euros), un 25% amb un ajut de la Diputació Barcelona (318.084,3 euros), i un 25% amb una aportació de l'Ajuntament de Vic (318.084,3 euros).

Creacció, gestionada conjuntament per l’Ajuntament i la Universitat de Vic, amb l'Ajuntament de Manlleu, el Consell Comarcal d'Osona i el Consell Empresarial d'Osona, acull un viver d’empreses, espais de treball compartit, aules de formació, l’Institut Català de l’Economia Verda i espais relacionats a la UVic.

Les empreses disposen d’una incubadora tecnològica, espais per a grups de recerca de la UVic orientats a empreses i al mercat i uns espais per a serveis comuns.  És doncs, una aposta per dotar Vic i la comarca d’Osona d’un espai únic que vincula la universitat, les empreses i l’Administració. L’objectiu de l'agència és canalitzar i millorar el servei integral als emprenedors de Vic i de tota la comarca d'Osona. Així, busca donar suport al teixit socioeconòmic de la Catalunya interior, consolidar empreses ja existents i promoure'n de noves fomentant l'activitat emprenedora de forma transversal. Tot plegat per potenciar la creació d'empreses competitives i sostenibles que generin llocs de treball.

L’acte inaugural va comptar amb la presència també de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal; el tinent d’alcalde i regidor de Ciutat del Coneixement, Promoció Econòmica, Inserció i Ocupació Laboral i president de Creacció, Josep Arimany; el director de la Fundació Universitària Balmes i conseller delegat de Creacció, Joan Turró; el rector de la UVic, Jordi Montaña; i, Ferran Civil, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona.

Les universitat i el desenvolupament

La comitiva ha realitzat una visita per les instal·lacions i posteriorment s’ha donat pas als parlaments dels responsables del projecte i convidats (uns dos-cents).  En aquest marc, el Dr. Francesc Solé Parellada, catedràtic del Departament d’Organització i Empreses de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que ha pronunciat una conferència sobre “La contribució de les universitats al desenvolupament”. El seu discurs ha estat el moment més informal de l’acte, on a través de l’humor ha recordat la importància de les universitats i la necessitat que els seus pressupostos no es vegin retallats. ‘’Les universitats no són el problema, són la solució’’, ha afirmat el catedràtic per concloure el seu parlament.

El conseller d’Empresa i Ocupació ha manifestat que aquest projecte és "una aposta clara per a la transferència de talent, i de capital social i humà que tant ha de reforçar el teixit productiu de la Catalunya central", i ha conclòs el seu discurs reclamant estructures pròpies de país per poder reaccionar davant la crisi.

Per la seva banda, Josep Arimany, president de Creacció, i Joan Turró, conseller delegat, han volgut deixar palès que la posada en marxa de l’agència “és un exemple d’eficiència institucional, que aposta per l’economia verda, digital i creativa”. El rector ha emfasitzat que "Creacció és un punt de trobada entre el coneixement i l'acció, l’emprenedoria i la investigació, entre la joventut i l'experiència, i entre el passat i el futur per tenir una societat més preparada". Per la seva banda, Josep M. Vila d’Abadal ha afirmat la voluntat d’acabar de construir la Casa de Convalescència perquè donarà coneixements a la comarca i al món.

Creacció ja compta amb un total de sis startups instal·lades al viver d’empreses i dos empreses que ocupen l’espai de treball compartit.

Més informació del projecte de la Casa de Convalescència




La inauguració de la Casa Convelescència ha comptat amb uns 200 convidats. Foto: Xavier López
Arxivat a