El VicJove ja té més de 10.000 usuaris

El servei atén les consultes dels joves i ajuda a tots aquells amb perill d'exclusió.

per Oriol Ferran, 8 de març de 2013 a les 08:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Local del Vicjove. Foto: Adrià Costa

Aquest passat dimecres 6 de març es va presentar la memòria de l’any 2012 del servei de joves de l’Ajuntament de Vic, VicJove. A la roda de premsa hi van intervenir Xavier Farrés, regidor de Benestar i Família, Salut i Jove, Núria Homs, coordinadora de l’àrea Social de l’Ajuntament, i Josep M. Brugera, coordinador del VicJove. Homs, va destacar que “el servei del VicJove és i ha de continuar sent la porta d’entrada a l’administració per tots els joves de la ciutat i, a la vegada un referent per tots ells”.
 
A l’acte es van presentar les xifres del servei, on cal destacar que durant el 2012 hi va haver un total de 10.047 usuaris, això significa un 10% més que l’any anterior. Els que més utilitzen el VicJove són els joves entre 12 i 29 anys i que la majoria de vegades són per consultes de caire acadèmic o d’orientació professional.

 
Els reptes que s’ha marcat l’àrea social, a partir de VicJove, és arribar a tots aquells col·lectius de joves que encara no coneixen el servei i sovint poden quedar exclosos del sistema. Per altra banda també hi ha el projecte El 9 Vic, que consisteix en fer un seguiment individualitzat donant pautes als joves reagrupats que arriben a Vic i que són majors de 16 anys. 
 
Durant l’acte es va fer una presentació d’una nova iniciativa creada recentment, el programa Via Jove de Pla de Barris. Consisteix en que quan s’acaba el procés formatiu es pugui iniciar un procés de servei a la comunitat. Aquesta iniciativa ja està arrelant amb força.

 

Resum de la memòria de 2012 (PDF)

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Arxivat a:
Societat, VicJove, joventut
Participació