L'AMPA d'El Castell de Tona es tancarà a dins l'escola per protestar

El PSC també critica el tancament progressiu del centre decretat pel Departament d’Ensenyament i portarà una resolució al Parlament.

Redacció Osona.com
07 de març del 2013
El diputat socialista al Parlament, Jordi Terrades, juntament amb la cap de llista del PSC a Tona, Mary Arrebola, i el delegat d’Educació del PSC Osona, Ramon Sitjà, es van reunir ahir amb la comunitat educativa de l’Escola El Castell de Tona.
El diputat socialista al Parlament, Jordi Terrades, juntament amb la cap de llista del PSC a Tona, Mary Arrebola, i el delegat d’Educació del PSC Osona, Ramon Sitjà, es van reunir ahir amb la comunitat educativa de l’Escola El Castell de Tona. | PSC Osona
El diputat socialista al Parlament, Jordi Terrades, juntament amb la cap de llista del PSC a Tona, Mary Arrebola, i el delegat d’Educació del PSC Osona, Ramon Sitjà, es van reunir ahir amb la comunitat educativa de l’Escola El Castell de Tona. Foto: PSC Osona

L’AMPA de l’escola El Castell de Tona ha decidit iniciar accions de protesta contra el tancament progressiu del centre, decretat pel Departament d’Ensenyament. Els pares demanen que es garanteixi la continuïtat de l’escola, al menys durant sis anys més, i que es permeti la inscripció de P3 durant tot aquest període.

Els pares recolliran signatures en defensa de l’escola i del seu projecte educatiu, i faran una tancada a dins el centre, el dissabte a partir de les 6 de la tarda, segons informa LaRevistona.cat. A més, representants de l’AMPA, l’escola i el Consell Escolar tenen previst reunir-se amb diversos grups polítics amb representació al Parlament de Catalunya per tal que la situació sigui debatuda al ple del mateix Parlament el dimecres vinent.

De fet, el PSC ja ha anunciat que presentarà una resolució al Parlament contra la decisió del Departament d’Ensenyament de no matricular alumnes de P-3 a El Castell de Tona. Ahir dimecres, el diputat socialista al Parlament, Jordi Terrades, juntament amb la cap de llista del PSC a Tona, Mary Arrebola, i el delegat d’Educació del PSC Osona, Ramon Sitjà, es van reunir amb la comunitat educativa del centre per donar-los suport.

“No ens sembla pertinent que es decideixi tancar la matrícula a P-3 abans de la preinscripció. Estem convençuts que la metodologia més correcta seria treure tota l’oferta existent a Tona fins a data d’avui i que siguin les famílies les que puguin decidir a quina escola volen dur als seus fills.” va declarar Terrades a la sortida de l’escola.

La cap de llista del PSC de Tona, Mary Arrebola, va acusar al Govern d’utilitzar el context econòmic com a excusa per justificar el tancament de l’escola quan hi ha un  acord de la comunitat educativa i l’Ajuntament per continuar en l’edifici municipal que actualment ocupa l’escola bressol la Cucafera.

Més informació del cas

Arxivat a