El Govern «entén i respecta» la sobirania fiscal impulsada per Vic

Maria Macià/Palau de la Generalitat
05 de març del 2013
El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha estat comprensiu aquest migdia amb la decisió d'exercir la sobirania fiscal, aprovada ahir al ple de l'Ajuntament de Vic. El conseller ha mostrat certa complicitat amb la mesura i ha declarat que "l'entén i la respecta, ja que respon a un sentiment majoritari al nostre país". Tot i això, ha volgut deixar clar que els diners que arribin a l'Agència Tributària Catalana hauran de ser transferits igualment a l'òrgan de Gestió Tributaria espanyola.

L'Ajuntament de Vic va aprovar aquest dilluns una moció on es demanava a l'alcalde, “amb la corresponsabilitat” de tots els regidors que s'hi mostressin a favor, que exercís la sobirania fiscal i que ordenés ingressar els pagaments de l'IRPF i l'IVA (si n'hi haguessin) a l'Agència Tributària de Catalunya en comptes d'efectuar-los a l'Agència Tributària espanyola, com s'havia fet fins ara. D'aquesta manera, Vic s'ha convertit en la primera capital de comarca i gran ciutat en aprovar una resolució d'aquest tipus, tot i que el text final difereix substancialment del proposat des de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a tots els seus municipis i de la moció inicial presentada per SI i la CUP.

La moció, entre d'altres mesures, també insta al Govern de la Generalitat a treballar amb l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) per la creació de la Hisènda pròpia.

El text es va aprovar per majoria absoluta, amb els vots a favor de 16 dels 21 regidors: CiU, ERC, SI, CUP, ICV-EUiA i PSC. Els cinc regidors de PxC es van posicionar en contra.

Més informació del ple on es va aprovar la moció

Arxivat a