Anna Erra exerceix d'alcaldessa de Vic per un dia

La indisposició de Vila d’Abadal obliga la número 2 a prendre les regnes del ple.

Pere Pratdesaba
05 de març del 2013
Anna Erra.
Anna Erra. | Adrià Costa
Anna Erra, al ple d'aquest dilluns. Foto: Adrià Costa

El destí, a vegades, ens té reservades petites sorpreses. En els darrers dies s’ha obert el meló de la possible successió de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, que ja ha anunciat que no es tornarà a presentar a la reelecció, d’aquí a dos anys. La tinent d’alcalde i número dos de CDC al consistori, Anna Erra, té molts números per substituir-lo.

Doncs precisament en mig de tot aquest debat, l’alcalde es va presentar ahir al ple minvat de condicions, a causa d’uns problemes lumbars. Vila d’Abadal va romandre estoic al seu seient durant les quatre hores que va durar la sessió i només va intervenir en moments puntuals i importants. Les regnes del ple les va deixar a Anna Erra.

Erra es va mostrar molt segura en el seu paper provisional i va actuar amb contundència quan ho havia de fer, advertint als regidors o al públic del ple que no xiulés o que baixés uns cartells. Per contra, va haver d’aguantar més d’un somriure per sota del nas d’alguns dels regidors, quan l’anomenaven “senyora Anna Erra”.

Només se li pot recriminar un petit lapsus, quan es va adreçar a Josep Anglada dient-li: “Moltes gràcies senyor alcalde”. “Encara no! Em falten dos anys!”, va respondre cofoi el líder de PxC, enmig de les rialles dels assistents.

Crònica i fotos del ple

Arxivat a