ICV alerta dels perills del fracking en una campanya

Els ecosocialistes pretenen estendre el debat a Europa, tal com ha explicat l’eurodiputat Raül Romeva a Vic.

Xavier López
02 de març del 2013
Raúl Romeva, eurodiputat d'ICV-EUiA; Sebastià Riera, alcalde de l'Esquirol; i Arnau Martí, president d'ICV Osona, aquest divendres a la seu d'ICV a Vic.
Raúl Romeva, eurodiputat d'ICV-EUiA; Sebastià Riera, alcalde de l'Esquirol; i Arnau Martí, president d'ICV Osona, aquest divendres a la seu d'ICV a Vic. | Xavier López
Raúl Romeva, eurodiputat d'ICV-EUiA; Sebastià Riera, alcalde de l'Esquirol; i Arnau Martí, president d'ICV Osona, aquest divendres a la seu d'ICV a Vic. Foto: Xavier López

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha iniciat una campanya informativa per alertar dels perills del fracking, sobretot en aquells municipis de les comarques d’Osona, el Ripollès i la Garrotxa on s’han concedit els permisos per a la investigació d’hidrocarburs, susceptibles de la implantació del sistema. L’eurodiputat per ICV-EUIA, Raül Romeva, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida de la iniciativa, aquest divendres al matí a la seu d’ICV Osona.

Romeva ha destacat la importància de fer córrer la veu sobre els inconvenients del fracking. Argumenta que no tan sols afecta Catalunya, sinó també tot Europa. Per aquesta raó, els pamflets i els materials gràfics de la campanya han estat traduïts a altres idiomes, ja que en un futur es pretén estendre arreu.

“El fracking va més enllà de Catalunya, és un aspecte que afecta tot Europa i determina el model energètic europeu’’, comenta el diputat d’ICV. Sobre aquest model, ha titllat de fal·làcies aquelles veus com la del comissari europeu d’energia, Gunther Oettinger, que assegura que el fracking és necessari per reduir el volum d’importació i aconseguir una autonomia en el subministrament energètic.

ICV s’ha reunit els darrers dies amb la Plataforma Aturem el Fracking (PAF) per conèixer dades de la comarca de primera mà, i poder formular preguntes i proposicions conjuntament a Brussel·les. D’altra banda, s’estan portant a terme gestions per tal d’aconseguir una trobada amb la Direcció General d’Energia Europea per argumentar els perills d’aquest sistema.

Romeva no ha desaprofitat la ocasió per sumar veus en contra del fracking, assegurant que cada vegada són més les representacions polítiques que s’hi adhereixen. Lamenta, però, que des de la Generalitat no es faci un exercici de transparència per tal d’informar als municipis i ciutadans que podrien veure’s  afectats, de quins són els contactes establerts amb les empreses explotadores i quins perills mediambientals podrien generar aquest sistema d’extracció. Per aquest motiu, des de ICV consideren bàsica la promoció de campanyes com la que s’ha iniciat avui a la capital osonenca.

La campanya es traslladarà a altres zones de Catalunya. La segona parada de la comitiva ecosocialista contra el fracking serà a les terres de l’Ebre i Lleida.
Arxivat a