Vic-Berlin-Reykjavíc i Natur Art guanyen la Beca Ciutat de Vic

Els vencedors s'hauran de repartir els 6.000 euros.

Oriol Ferran
02 de març del 2013
La “Beca Ciutat de Vic a la creació artística 2012-2013” ja té guanyador, en el cas d’aquest any, guanyadors. La beca, promoguda per l’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, compta amb una aportació econòmica de 6.000 euros, que s’hauran de repartir entre els dos projectes vencendors. 
 
Des de que es va convocar la beca, es van presentar un total de 37 projectes, que el jurat va deixar en 15 després de la primera selecció. Després de cinc rondes de votacions, el jurat va decidir atorgar la beca ex aequo als dos finalistes més votats: el projecte Natur Art, de Gisel Castells i Núria Rafart; i Vic-Berlin-Reykjavíc, de Toni Sadurní i Irene Solà.
 
El primer projecte, Natur Art, és una intervenció artística de caire escultòric. El projecte consta de tres escultures que se situaran a diferents espais oberts de la ciutat i una que se situarà en un espai tancat. El segon projecte guardonat, Vic-Berlin-Reykjavíc, pretén investigar amb contundència i rigor l’amor i l’amistat en la distància de dos joves que es veuen obligats a viure separats.  D’aquest projecte, que es desenvolupa a través del treball amb la performance o acció, l’arxiu i la reflexió teòrica i fotogràfica, n’ha d’esdevenir el llibre d’artista, i potencialment com a projecte expositiu i projecte en línia. 

Els dos projectes s’hauran de repartir la aportació econòmica de la beca i s’hauran de dur a terme abans d’un any. El març del 2014 se'n farà la presentació ja acabats. Els encarregats de fer el seguiment dels projectes, designats pel jurat, són Ramon Ricart, Toni Bover i Carme Rubió.
 
El jurat de la Beca ha estat composat pel propi Consell de Cultura de Vic, integrat per Lluís Casellas, Antoni Bover, Antoni Serrat, Anna Palomo, Antoni Ylla-Català, Carme Rubio, Miquel Saborit, Ramon Ricart, Quim Crusellas, Pep Sentmartí, Josep Masoliver, Dolors Solà i Lluís Vila d’Abadal.
Arxivat a