Viladrau reclama al Govern el finançament pendent

La situació econòmica del municipi, principal tema de la trobada de l'alcalde amb el Jordi Moltó.

Oriol Ferran
02 de març del 2013
Francesc Xavier Bellvehí, alcalde de Viladrau, parlant amb Jordi Moltó. Foto: Delegació del Govern a la Catalunya Central

Jordi Moltó, delegat del Govern a la Catalunya Central, ha fet una visita institucional de caire territorial a Viladrau. El representant del Govern ha estat rebut per l’alcalde del municipi, Francesc Xavier Bellvehí, i els regidors del consistori Jaume Tordera, Ricard Argenter, Josep M. Vinyeta i Míriam Clopés, que també han assistit a la reunió. La trobada amb Moltó es produeix gairebé un any després de la seva primera visita institucional al municipi i ha servit perquè l’alcalde li traslladés les diferents problemàtiques que pateix Viladrau, la majoria de caire econòmic. 
 
El delegat gestionarà els temes que se li han traslladat, així com el finançament pendent o la necessitat de fer més àgil el procés de cobrament. A la reunió que han mantingut els membres del consistori i el delegat del Govern, també s’ha tractat la possible execució de les obres del PUOSC 2012. L’Ajuntament de Viladrau té la intenció de reformar la plaça Major, tot i que probablement s’haurà de fer per fases. 
 
Durant l’hivern, Viladrau té al voltant d’un miler d’habitants, xifra que gairebé es triplica a l’estiu. L’economia del municipi es basa sobretot en el turisme i en l’explotació d’aigua, plantes i avets. Tradicionalment se sustentava en l’explotació dels boscos, en els petits conreus de patates i mongetes i en la ramaderia. Amb els anys, aquesta economia ha quedat relegada a un segon pla.