L'OPE impulsa un projecte per millorar la competitivitat de les empreses

El projecte pretén consolidar els llocs de treball o crear-ne de nous. Hi participen els ajuntaments de Manlleu, Les Masies de Voltregà, Masies de Roda, Roda de Ter i Santa Maria de Corcó.

Redacció Osona.com
01 de març del 2013
Presentació del projecte, amb Sergi Mussoms, Núria Macià, Josep Maria Anglada i Maria Jesús Cordero.
Presentació del projecte, amb Sergi Mussoms, Núria Macià, Josep Maria Anglada i Maria Jesús Cordero. | Ajuntament de Manlleu
Presentació del projecte, amb Sergi Mussoms, Núria Macià, Josep Maria Anglada i Maria Jesús Cordero. Foto: Ajuntament de Manlleu

L’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu (OPE) va presentar dimecres el projecte innovador i experimental anomenat "Empreses + competitives = augmentar ocupabilitat". El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE) han atorgat a l'Ajuntament de Manlleu una subvenció de 187.521 euros per a desenvolupar la iniciativa, de la que també formen part els ajuntaments de Les Masies de Voltregà, Masies de Roda, Roda de Ter i Santa Maria de Corcó. El total del pressupost és de 250.000 euros.

El projecte, adreçat a les empreses del territori, té tres objectius clars: crear les condicions necessàries per consolidar i crear empreses per així augmentar l'ocupació;  treballar sobre la cadena de valor i del model de negoci de l'empresa per tal de dissenyar i executar in company un pla de millora que augmenti la competitivitat i capacitat d'innovació de l'empresa; i potenciar nous elements de suport per a l'empresa que afavoreixin la millora de l'ocupabilitat.

La directora de l'OPE, Núria Macià, va explicar a la presentació que es pretén que les empreses siguin "més competitives, augmentin la seva rendibilitat, i que això ajudi a consolidar llocs de treball o, fins i tot, crear-ne de nous". El projecte contempla, a més, la formació d'experts in situ en internacionalització, elaborar un mapa d'ocupacions amb futur a la comarca o la creació d'una microxarxa del talent d'Osona.

Per tal d’augmentar la rendibilitat de les empreses a través de la millora de la seva competitivitat, s'ha dissenyat un model de treball que es divideix en l'anàlisi i disseny de l'estratègia operativa; avaluació del grau d'excel·lència operativa sota els criteris de qualitat, servei, flexibilitat i cost i identificació d'oportunitats de millora; confecció d'un pla de treball i execució interna o externa del pla.

Més informació del projecte (PDF)