Torelló dóna suport a la dació en pagament

El ple aprova una moció on es demana la paralització dels desnonaments. El municipi també es declara “lliure de circ amb animals”.

Redacció Osona.com
27 de febrer del 2013
El ple de l’Ajuntament de Torelló, en la sessió celebrada dilluns al vespre, va posicionar-se a favor dels principis de la Iniciativa Legislativa Popular de la dació en pagament i de la paralització dels desnonaments. La proposta –una esmena a la totalitat presentada per ERC-JpT a una moció de PxC- va rebre els vots favorables de tots els grups municipals.

En base al text aprovat, es vol “traslladar el protagonisme als impulsors de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor de la dació en pagament”, segons va argumentar el regidor d’ERC, Jordi Casals. En el mateix sentit es van expressar els portaveus de la resta de grups,

L’esmena proposa donar suport als principis de la ILP de la dació en pagament, mantenir la interlocució entre l’Ajuntament de Torelló i la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), instar el govern de l’Estat a la suspensió dels desnonaments, sol·licitar al jutjat la notificació dels processos judicials que podrien desembocar en desnonaments i la suspensió dels actes de desnonaments, i informar les oficines locals d’entitats financeres del rebuig de l’Ajuntament de Torelló als desnonaments.

Torelló no exhibirà animals en circs
 
Per altre cantó, el ple també va donar llum verda a una moció presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA-E –a la qual es van adherir PSC i ERC-JpT- per declarar Torelló municipi “lliure de circs amb animals”. Així, el municipi de Torelló es manifesta contrari a l’exhibició d’animals salvatges en circs per la qual cosa no permetrà la instal·lació de circs d’aquestes característiques, encara que els animals no participin en l’espectacle. La proposta va obtenir els vots favorables de tots els grups municipals, tret de PxC que hi va votar en contra.

En la seva intervenció, Roser Mas, portaveu del grup d’ICV-EUiA, va manifestar que “no volem que el nostre municipi torni a acollir cap companyia de circ que exhibeixi animals, uns animals que sovint són tractats de qualsevol manera i que pateixen; volem demostrar una vegada més que Torelló som un poble sensible i respectuós també amb els animals”.

Amb l’aprovació d’aquesta moció, Torelló s’afegeix als més de 80 municipis de Catalunya que s’han declarat "lliures de circs amb animals".

Turisme, dones i un hipermercat

El ple també va aprovar –amb el vot en contra de PxC- l’adhesió a Osona Turisme, una organització especial constituïda pel Consell Comarcal d’Osona i que té com a objectiu la promoció del turisme a la comarca i l’assessorament als ens locals. El regidor de Turisme, Jordi Casals, va explicar que aquesta era una eina bàsica de la Diputació en l’àmbit de la promoció turística i que es sustenta en tres potes: el suport de la Diputació, el suport dels ajuntaments i el suport del sector (tots amb la mateixa aportació econòmica). A Osona Turisme, l’Ajuntament hi destinarà, aquest any, una partida de 2.508,33 euros.

De tota manera, el regidor va afirmar que la promoció turística de Torelló no es farà només amb Osona Turisme, que s’entén com una “eina de suport”, sinó que es desplegarà també juntament amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.
 
Coincidint amb la commemoració del 8 de març, el ple també va aprovar el manifest del Dia Internacional de les Dones 2013, concretament el que s’ha impulsat des de l’Institut Català de les Dones.

Finalment, en el torn de precs i preguntes, el regidor d’Urbanisme, Lluís Sabatés, va comentar que ja s’ha donat el permís d’obres preceptiu per a la construcció d’un nou hipermercat a la zona de La Creu. Les obres podrien començar en poques setmanes i se centraran, d’entrada, en la construcció de la rotonda i els accessos.
Arxivat a