Membrado inscriu el Ral·li Esprint Sant Julià al seu palmarès

Albert Orriols trenca el motor a les primeres de canvi.

Redacció Osona.com
25 de febrer del 2013
Josep Maria Membrado.
Josep Maria Membrado. | Josep Maria Oliver
Josep Maria Membrado. Foto: Josep Maria Oliver

Josep M. Membrado i Josep R. Ribolleda, actuals campions catalans de ral·lis, s’han imposat amb autoritat en la 16a edició del Ral·li Esprint Sant Julià, que s’ha disputat aquest diumenge, 24 de febrer. En un trepidant final, Carles Llinàs i Àlex Haro, de l’Escuderia Osona, han esgarrapat el segon lloc del podi a Climent Domingo i Joan Venceslao, de l’Escuderia la Selva, que finalment han quedat tercers.

La prova ha repetit el traçat que es va estrenar l’any passat, amb dos trams, Coll de Mansa i Collsaplana, amb tres passades a cadascun d’ells. Finalment, ha lluït el sol, la carretera estava en bon estat i només s’ha presentat glaçada en algun revolt de baixada de Collsaplana, a la primera passada. L’itinerari d’enguany constava d’un total de 196,8 quilòmetres, dels quals 40,9 han estat cronometrats. L’afluència de públic ha estat massiva.

Membrado ha mostrat una superioritat insultant i s’ha imposat als sis trams, amb 23.3 segons d’avantatge sobre Llinàs. Aquesta era la primera vegada que el pilot d’Olost guanyava el Ral·li Esprint Sant Julià, després de tres participacions. Membrado reconeixia en finalitzar el ral·li que li feia “molta il·lusió” inscriure la prova al seu palmarès (set campionats catalans en 10 anys, entre d’altres victòries). “No ha estat fàcil, aquí no hi ha res fàcil”, assegurava.

Més renyida ha estat la lluita pel segon lloc. Un dels equips candidats al podi, Albert Orriols-Manel Muñoz, de l’Escuderia Osona, s’ha despenjat a les primeres de canvi, ja que el seu Mitsubishi ha petat el motor tan bon punt ha començat el primer tram.
Descartat Orriols, Carles Llinàs, que avui estrenava Mitsubishi Evo X, amb Àlex Haro de copilot (per indisposició de Kiko Torra), ha mantingut un frec a frec constant i durant tota la cursa amb Climent Domingo. De fet, el pilot de l’Escuderia la Selva ha arribat a la darrera passada del Coll de Mansa amb 2.9 segons d’avantatge sobre Llinàs. El pilot de l’Escuderia ha premut l’accelerador i, amb una conducció molt arriscada, li ha tret 3.4 segons al darrer tram, suficient per prendre-li el segon lloc (0.5 segons). Els dos pilots s’han repartit les segones posicions de les sis passades: quatre per a Domingo i dues per a Llinàs, aquestes últimes a Coll de Mansa.

Llinàs es mostrava eufòric en creuar la línia d’arribada. “Espectacular! Estem molt contents!”, reconeixia  el pilot. Després d’aquest primer test, l’equip té molt bones sensacions de cara al Campionat de Catalunya de ral·lis de terra, on espera repetir la victòria de 2011.

A força distància, en quart lloc s’han classificat Jon Davoz i Vicky Gorriz, de PCR Sport, a 1’40.5 de Membrado, i en cinquè, Santiago Mateo i Xavier Lozano, de Baporo Motorsport, a 2’08.2.

Bona participació de l’Escuderia Osona

En total, han corregut el Ral·li Esprint Sant Julià 42 equips, cinc d’ells en la categoria Regularitat Esport. Hi ha hagut nou abandonaments. L’Escuderia Osona ha tingut una bona representació, amb 15 equips (inclosos Llinàs i Orriols), que han signat les següents actuacions:

- Nil Boixeda-Dani Noguer, 11è lloc, a 3’14 del vencedor
- Josep Trasserra-Ramon Abad, 12è lloc, a 3’49.8
- Sergi Bajo-Marcel Bajo, 13è lloc, a 4’23.6
- Jordi Puigbò-Xavier Abad, 15è lloc, a 4’41.2
- Josep M. Garcia-Jaume Poch, 16è lloc, a 5’03.3
- Jordi Tió-Xavier Tort, 23è lloc, a 6’39.9

Han abandonat Albi-Olivé i Jofre-Capdevila, per avaria mecànica, i Sánchez-Sánchez, eliminats.

Pel que fa a la Regularitat Esport, els guanyadors han estat Albert Trasserra i Jordi Trasserra, de l’Escuderia Osona. Els han acompanyat al podi Jordi Casademunt-Marc Casademunt (Escuderia Osona) i David Somé-Víctor Martínez (Escuderia Penedés), en segon i tercer lloc respectivament. El quart i el cinquè lloc també l’han ocupat dos equips de l’Escuderia Osona: Ibas Mas-David Roca i Josep Casanovas-Xevi Molist.

- Classificació general del Ral·li Esprint Sant Julià
- Classificacions per trams
- Classificació de la Regularitat Esport
- Tota la informació del ral·li i resultats definitius