Coronel Alamán: «Que Déu us agafi confessats en cas d'independència»

Nació Digital entrevista el militar espanyol que va demanar la detenció de l'alcalde de Sant Pere de Torelló per declarar el municipi "territori català lliure".

Nació Digital
25 de febrer del 2013
Coronel alamán
Coronel alamán
El Coronel Francisco Alamán Castro és asturià i soldat.Només té una foto d'uniforme, no li agraden, com a molt ofereix la del DNI per il·lustrar aquesta entrevista.Està convençut que la Constitució avala la intervenció militar d'una virtual Catalunya independent, però també creu que els polítics "separatistes", a diferència dels espanyols, han complert amb el seu objectiu.

La figura del militar va tenir un gran ressò a Osona, quan aquest va demanar la detenció de l'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, i tots els regidors que van donar suport a la iniciativa de declarar el municipi "territori català lliure".

En aquesta entrevista a Nació Digital , -una primera part- explica la seva relació amb Catalunya, detalla que gràcies a Déu i a Franco mai no ha entrat en combat. Educat, atent, llegit i de pulsió castrense té una visió generacional d'Espanya. Està disposat a debatre.

Llegiu entrevista