Manlleu recupera l'aval de 300.000 euros de les obres de la plaça

El jutge autoritza el retorn dels diners.

Redacció Osona.com
20 de febrer del 2013
La plaça Fra Bernadí, aquest dijous a la tarda.
La plaça Fra Bernadí, aquest dijous a la tarda. | Adrià Costa
La plaça Fra Bernadí, durant les obres. Foto: Adrià Costa

El jutge ha autoritzat el retorn de l’aval de 300.000 euros a l’Ajuntament de Manlleu, que va dipositar per garantir l’execució de les obres de la plaça Fra Bernadí. Aquests diners serviran per cobrir la finalització dels treballs a la plaça, on encara falten alguns serrells. La partida de diners va generar força polèmica en el seu moment.

L’execució de la garantia hipotecària de la garantia dipositada es va aprovar ahir al ple de l’Ajuntament. Tots els grups hi van votar a favor.

L’espurna de la polèmica va sorgir el passat mes de març, quan Hormipresa, l’empresa encarregada de les obres i de l’explotació de la plaça, que havia subcontractat els treballs a Prhosa, va presentar concurs de creditors, quan els treballs de la plaça estaven a la seva recta final. En aquell moment, Prhosa, que no tenia la seguretat de cobrar els diners dels treballs que faltaven, un total de 412.000 euros, va comunicar a l’Ajuntament que deixava les obres.

Arribats en aquest punt, la decisió de l’equip de govern va ser contundent. “No podíem permetre que la plaça no s’acabés”, va explicar en aquell moment Àlex Garrido. Per això, des de l’Ajuntament es va adjudicar un préstec sense interessos a Prhosa per aquest import, amb l’aval personal de cinc membres de l’equip de govern, a l’espera que es dictés sentència en el concurs de creditors i es poguessin recuperar els diners. Ara, el jutge ha autoritzat el retorn dels diners de l'aval.

D'aquesta manera, Prhosa va continuar a les obres i es va poder acabar la reforma en el termini previst.

----------------
Galeries de fotos de les obres de la plaça Fra Bernadí:

8 (octubre/novembre 2011)

Jornada de portes obertes (5 de juny 2011)

7 (juny/octubre 2011)

6 (març/maig 2011)

5 (febrer/març 2011)

4 (gener/febrer 2011)

3 (desembre 2010/gener 2011)

2 (octubre/novembre 2010)

1 (setembre/octubre 2010)

Recull de totes les notícies publicades del projecte, des de l'abril del 2007