«Relats del Montseny» s'editarà gràcies al micromecenatge

El Grup d'Escriptors del Montseny aconsegueix el finançament necesari a través d'un projecte de Verkami.

per BaixMontseny.Info, 20 de febrer de 2013 a les 09:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Part del Grup d'escriptors del Montseny. Foto: DBM

Escriure el primer llibre de Relats del Montseny serà possible perquè s'han aconseguit els 1.600 euros que el Grup d'Escriptors del Montseny (GEM) demanaven a través d'un projecte Verkami, que s'ha acabat a un quart de sis de la tarda d'avui dimarts 19 de febrer. De fet, la xifra demanada pel finançament ja es va aconseguir fa uns quants dies i s'ha tancat amb 1.640 euros.


L'edició del llibre és prevista per a la Diada de Sant Jordi de 2013 i se'n pensen imprimir 500 exemplars. Serà un llibre il·lustrat que contindrà 16 relats ambientats al massís del Montseny o a la comarca natural del Baix Montseny. El llibre és el resultat de la col·laboració tant d’autors i il·lustradors amb obra coneguda i valorada com d’escriptores i escriptors inèdits. "Tots compartim un vincle amb el mateix entorn", expliquen a la pàgina de Verkami. Les il·lustracions de l’interior del llibre apareixeran en blanc i negre per reduir costos d’edició.

Components del GEM

Els membres de l'equip amb més experiència en aquest camp són Ramon Gasch, coautor de Bon cop de falç, qui ja s’ha autoeditat llibres anteriorment, i Eduard Claver, editor de la revista Bagant i portaveu de l’associació cultural Frederica Montseny de Santa Maria de Palautordera, publicada mitjançant subvencions i el petit mecenatge, combinat amb la susbscripció dels lectors.

Els altres escriptors del GEM són Eloi Vila, Martí Pey, Glòria Berbel, Jordi Pascual, Marta Tàpias, Cristina Gutiérrez, Marisol García, Toni Broncano, Eva Martínez, Josep Ontañón, Manel Tobías, Jordi Plens i Josep Maria Panareda. L'equip d'il·lustradors està format per Núria Rossell, Martí Pey, Ramon Gasch i Armand Grau.

El GEM va ser creat el 4 de maig de 2012 a l’Esplai de Santa Maria de Palautordera i el formen més d'una quinzena de persones relacionades amb els camps de la literatura, la il·lustració gràfica i la premsa comarcal. Tenen el propòsit, des de la subscripció de la idea de modernitat, de contribuir a una extensa tradició literària d’ambientació comarcal que inclou noms de tant renom com Víctor Balaguer, Raimon Casellas, Santiago Rusiñol o Apel·les Mestres. Els relats, en molts casos, es publicaran il·lustrats.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació