Els més menuts celebren el Carnaval a Sant Pere de Torelló

La rua va reunir nens, professors i pares.

Redacció Osona.com
13 de febrer del 2013
Carnaval infantil de Sant Pere de Torelló.
Carnaval infantil de Sant Pere de Torelló. | Griselda Castells
Carnaval infantil de Sant Pere de Torelló. Foto: Griselda Castells

L’escola Xandri de Sant Pere de Torelló va celebrar durant tota la passada setmana l’arribada del Carnaval. El Carnestoltes de l’escola enviava cada dia un missatge als nens i nenes on els demanava que l’endemà portessin un complement diferent en el seu vestuari. El dijous van celebrar el dijous llarder anant d’excursió. De P3 a P5 van anar a la zona de la Riera durant tot el dia i de 1r a 6è a la zona del Serrat.

El divendres van fer la rua de Carnaval pels carrers del poble de Sant Pere. Obria la rua el Carnestoltes i tots els nens i nens i professors, amb disfresses ben diverses i seguits de pares i mares. La cercavila, acompanyada per música, va arribar fins al pavelló. Allà, per cicles, els nens van oferir balls i danses diverses al públic assistent, per acabar ballant i dansant tots junts. Avui dimecres faran la crema del rei Carnestoltes, que donarà per tancada aquesta festivitat.

Així mateix, la Llar de Jubilats va celebrar dijous el dijous llarder amb una caminada a la zona de La Riera i amb un berenar al local de la mateixa entitat. Hi van participar unes 50 persones.

Finalment, diumenge va ser el torn de l’Associació de Comerciants i de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, que va celebrar per segon any el Carnaval Infantil. A les 4 de la tarda s’obria el pavelló i tots els assistents van poder gaudir de confeti, música i berenar durant gairebé tres hores. Més de 100 persones van gaudir aquest any de la festa.