El Govern preveu tres mesos per avaluar l'impacte d'investigar hidrocarburs

Les conclusions del grup de treball serviran per decidir si revoca el permís concedit a Teredo Oils.

Arnau Urgell
12 de febrer del 2013
El Govern ha acordat avui la creació d'un grup de treball sobre la investigació i l'extracció d'hidrocarbus a partir del fracking. La comissió, formada per tècnics, avaluarà l'impacte tant de la futura extracció com també dels treballs per prospectar l'existència de gas i petroli en diverses comarques de la Catalunya interior. En un termini de tres mesos hauran de fixar una posició que servirà perquè l'executiu es plantegi si revoca el permís concedit a Teredo Oils i que afecta vuit municipis del Ripollès, vuit d'Osona i vuit de la Garrotxa.

L'informe elaborat pel grup d'experts haurà de determinar criteris per estimar les reserves de gas de pissarra de Catalunya –un hidrocarbur no convencional que requereix ser extret a partir del fracking-, valorar els riscos i oportunitats associats a la seva explotació, i incloure recomanacions per al posicionament del Govern. La comissió estarà coordinada pel Departament d’Empresa i Ocupació i inclourà representants de tots els departaments i organismes de la Generalitat relacionats amb l’energia, el medi ambient i el govern local.

El portaveu Francesc Homs ha deixat clar a preguntes de Nació Digital que s'avaluarà també l'impacte del procés d'investigació, competència que a diferència de l'extracció sí que depèn del Govern. Si es considerés que els riscos pel medi ambient són massa elevats es plantejarien suspendre les llicències concedides, un pas que no faran de cap manera abans dels tres mesos de termini que han donat al grup de treball. Cal recordar que tant ERC, PSC, ICV, C's com CUP han signat a favor de deixar el permís a Teredo Oils sense efecte.

Notícies publicades del fracking a Osona