Nova Esquerra Catalana es constitueix a les comarques centrals

L’assemblea es farà a Manlleu. El projecte polític liderat per Ernest Maragall ja treballa per a les eleccions municipals.

Redacció Osona.com
12 de febrer del 2013
Ernest Maragall fa autocrítica.
Ernest Maragall fa autocrítica. | Jordi Play/El Temps
El proper dissabte 16 de febrer al MIT (Museu Industrial del Ter) de Manlleu, a partir de les 10 del matí, tindrà lloc l’assemblea constituent de Nova Esquerra Catalana (NECat) a les comarques centrals. L’acte, obert a tothom, coincideix amb la polèmica decisió del PSC de votar  “no” a la Declaració de Sobirania, i que ha generat fortes crítiques a la comarca.

NECat, el projecte polític impulsat per Ernest Maragall, va començar a caminar el passat 15 de desembre a Sitges on es va realitzar l’assemblea constituent d’aquesta nova organització política i on s’hi van aprovar els estatuts i el “Compromís de Sitges”, document fundacional de la formació. Actualment compta amb gairebé 800 adherits, 40 dels quals pertanyen a les comarques del Bages, Berguedà i Osona. “Des de la no resignació i la radicalitat democràtica, volem implicar-nos en política i posar en marxa una estructura transversal, lliure, sense adhesions incondicionals, amb ciutadans i ciutadanes crítics i lliures”, explica Dolors Collell, una de les osonenques impulsores.

“NECat aposta per una organització horitzontal, canviant, transparent, oberta a les persones inscrites però també a tota la ciutadania interessada en la política i que vol implicar-se en una manera de fer política radicalment nova; ens adrecem a tota aquella gent que se sent progressista i solidària i que des del compromís cívic vol treballar per millorar la vida dels nostres conciutadans. Treballem per una nova cultura organitzativa”, afegeix Collell. És per aquest motiu que a la primera trobada de NECat a Catalunya central s’hi han convocat tots els membres adherits però l’assemblea és oberta a la participació de tothom qui pugui interessar-li. Les trobades i assemblees s’aniran fent de forma itinerant a diferents indrets de les comarques centrals.

A banda de concretar els aspectes d’organització i creixement territorial, l’assemblea debatrà la situació política actual i concretarà els objectius a curt i a llarg termini amb la vista posada a les eleccions municipals, també s’hi presentaran els grups de treball que a nivell nacional comencen a desenvolupar debat, reflexió i propostes a l’entorn de temes com la crisi i el creixement, el paper del sistema educatiu, el dret d’autodeterminació, la reforma del mapa institucional català, el full de ruta per a la regeneració democràtica, la Constitució catalana i la cultura, entre altres.

ACTE: Assemblea constituent NECat Catalunya central
DATA: 16 de febrer
LLOC: MIT (Museu Industrial del Ter) Manlleu
HORA: de les 10:00h a les 13:00h.
Arxivat a