Quaranta-dos treballadors de l'Hospital de Vic pateixen una intoxicació alimentària

Cap dels afectats va de ser atès i la majoria va poder continuar treballant normalment.

per Redacció Osona.com , 12 de febrer de 2013 a les 07:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quaranta-dues persones, la majoria treballadors de l’Hospital General de Vic, van patir el passat dimecres. 23 de gener, una intoxicació alimentària, en concret, una enteritis (inflamació de l'intestí prim causada generalment per la ingesta de substàncies contaminades o en mal estat). Els afectats es van presentar amb símptomes com mal de panxa o diarrea, però no es va donar cap cas de gravetat. Cap dels afectats va haver de ser atès i la majoria va poder continuar treballant normalment, a excepció de quatre o cinc persones que es van haver de quedar un o dos dies a casa.

Les 42 persones afectades van dinar el dia anterior al menjador del personal del centre. Com marca el protocol, la direcció de l'Hospital va fer la declaració obligatòria del cas a la Unitat de Vigilància Epidemiològica de la Regió Sanitària Catalunya Central.


Aquesta va procedir a iniciar una investigació de les instal·lacions (cuina i menjador de personal del centre) i dels casos registrats (estudi de mostres), per tal d'identificar-ne l'origen i l'abast. A dia d'avui, encara s'està a l'espera de l'informe amb els resultats que ha d'emetre aquesta unitat.

 

Participació