El Govern protegirà els ajuntaments perseguits per Llanos de Luna

Municipis com Calldetenes, Espinelves o Sant Julià de Vilatorta "tindran protecció política i jurídica de la Generalitat" si ho sol·liciten, assegura Francesc Homs.

Quico Sallés / ND
06 de febrer del 2013
Homs, aquest migdia justa abans d'encetar la roda de premsa.
Homs, aquest migdia justa abans d'encetar la roda de premsa. | QS/ND
Homs, aquest dimarts al migdia, just abans d'encetar la roda de premsa. Foto: QS/ND

Just a l'endemà de l'enèsim procediment judicial encetat per la delegació del govern espanyol a Catalunya contra decisions sobiranistes dels ajuntaments com ara penjar estelades o declarar-se "territoris lliures i sobirans", el Govern de la Generaliat ha demanat calma.

En aquest sentit, el portaveu de l'executiu i conseller de Presidència, Francesc Homs, ha garantit aquest dimarts migdia tot el suport "polític" i "jurídic" als ajuntaments perseguits per Maria de los Llanos de Luna que ho demanin.

Homs també ha utilitzat la ironia per replicar la preocupació de la delegada del govern espanyol amb les decisions dels consistoris. "Potser els municipis esperen una altra cosa o suport del govern espanyol", ha assegurat Homs.

A Osona, la delegació del govern espanyol ha reclamat a l'Ajuntament de Calldetenes que pengi la bandera a l'edifici municipal i ha obert contenciosos-administratius contra els consistoris d'Espinelves i Sant Julià de Vilatorta per declarar els seus corresponents municipis "territoris catalans lliures". Precisament, avui en aquesta última població hi ha convocat un acte de suport a l'Ajuntament i en contra de l'ofensiva de l'Estat espanyol.

Tot fa preveure que l'atac de la delegació del govern a Osona s'estendrà en els propers dies, ja que hi ha tots els municipis afectats. Recordem que a la comarca ni un sol Ajuntament fa onejar la bandera espanyola i que més de la meitat s'han declarat "territoris catalans lliures".