L'ANC convoca un acte de suport a Sant Julià pel seu contenciós amb l'Estat

El govern espanyol porta l’Ajuntament als tribunals per declarar el municipi “territori català lliure”.

Redacció
01 de febrer del 2013
Vilatorta per la Independència, l’assemblea local de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana), ha convocat per al proper dimecres, 6 de febrer,  un acte de suport a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, davant  l’ofensiva del govern espanyol contra els municipis que s’han declarat “territori català lliure”. Tal com ja va publicar aquest mitjà, el consistori de Sant Julià de Vilatorta va fer públic ahir que havia rebut un contenciós-administratiu de l’Advocacia de l’Estat contra una moció que es va aprovar en el ple de Sant Julià el passat 25 de setembre.

La moció defineix el municipi com a " territori català lliure " i emplaça el Parlament de Catalunya a assumir de forma unilateral la sobirania en un termini de dos mesos, davant la "greu situació" que pateix el país. La iniciativa va rebre el suport unànime de tots els regidors del consistori (AVV, SI i CiU).

L’acte de suport es farà a la plaça de l’Ajuntament, a les 19:45 hores, i coincidirà amb el ple extraordinari que l’alcalde, Joan Carles Rodríguez, ha convocat per tal de consensuar un recurs contra la decisió de l’Estat espanyol.

Més informació del cas