Google+ es va fent gran

Segons un estudi, seria la segona xarxa social més utilitzada.

Miquel Serrabassa
28 de gener del 2013
576_1359353860gplus
576_1359353860gplus
Segons l'estudi GlobalWebIndex (GWI.8) que recull les dades de 2012, Google+ s'hauria convertit l'any passat en la segona xarxa social amb més usuaris actius, superat (de llarg) només per Facebook, i per davant de Twitter.

Així, la iniciativa de Google, que sempre ha estat criticada per ser una "ciutat fantasma", va demostrant a poc a poc -no només en estudis, sinó també en canvis de la plataforma- que el cercador californià era conscient que no li podia prendre el lloc a Facebook i, per tant, s'està dedicant a fer un espai que realment sigui útil, on compartir i desar-hi informació, fent que, a poc a poc, vagi obtenint nous usuaris que, en alguns casos, ni són conscients de tot el què els ofereix Google+.

De totes maneres, també és interessant que l'estudi GWI.8 posi en tercer lloc com a xarxa social amb més usuaris actius YouTube, que apareix separat de Google+. De totes maneres, no s'haurien de sumar les xifres amb Google+, perquè segurament molts dels usuaris que hi ha a una i altra part són coincidents i, per tant, els números augmentarien, però no es doblarien.

Mentrestant, el quart lloc l'ocupa Twitter, qui lidera el rànquing si observem el canvi positiu d'usuaris actius durant el darrer semestre. 

Més informació