Adif suavitza l'automatització de l'estació de tren de Torelló

L’empresa es compromet a posar dues màquines per vendre bitllets i a tenir un treballador de servei a les hores del dia amb més trànsit. Això ho ha explicat l’alcalde de la població, en el marc d’una nova tallada de la via per protestar contra les mesures.

per Redacció Osona.com, 25 de gener de 2013 a les 19:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Prop d'un centenar d'usuaris han tornat a tallar la via del tren a l'estació de Torelló. Foto: Adrià Costa

Adif ha fet una oferta verbal a l’Ajuntament de Torelló per tal de suavitzar les condicions de l’ automatització de l’estació de Torelló, que ha provocat diverses protestes en els darrers dies. En un principi, l’empresa pública ferroviària tenia previst, a principis de febrer, deixar de vendre bitllets manuals (només es vendrien en una màquina i via targeta de crèdit) i acomiadar els tres treballadors de l’equipament. Ara, Adif s’ha compromès a instal·lar dues màquines i a tenir una persona durant les hores del dia on hi ha més trànsit de trens. La mesura potser trigarà uns dies més dels previstos a entrar en funcionament.


Així ho ha explicat l’alcalde de la població, Santi Vivet (CiU), al centenar d’usuaris que aquesta tarda han tornat a tallar la via, igual que dimarts, a la mateixa estació, a quarts de 7 i aprofitant el creuament de dos trens. A l’acte s’hi han pogut veure diversos membres de la plataforma que està impulsant les protestes, així com alguns regidors, entre ells Marc Fontserè (PSC), Xevi Lozano ((ERC-JpT) i Roser Mas (ICV-EUiA).

Vivet s’ha mostrat moderadament satisfet amb la nova proposta d’Adif, tot i que ha advertit que no hi ha res escrit, que tot només s’ha fet via verbal i que tampoc s’ha assegurat si aquesta nova mesura seria permanent o provisional. A més, Adif no ha acceptat una altra de les demandes, la que feia referència a incloure l’estació de Torelló dins la zona de rodalies R-3 (no de regionals, com fins ara), amb sistema tarifari integrat, per tal desplegar al màxim la potencialitat d’aquest punt vital de comunicacions. En aquest cas, però, Adif ha explicat que no era una qüestió de la seva competència, sinó de Renfe.


L’alcalde també ha explicat que havia parlat amb la Generalitat, per tal que els donés suport en les seves reclamacions. Vivet és optimista, però pensa que s’haurà d’esperar que el nou Govern se situï i llavors pugui actuar-

De manera paral·lela, diversos usuaris han impulsat una plataforma per tal de continuar amb les accions reivindicatives. De moment, han desestimat tornar a tallar la via del tren i han convocat una reunió per al proper dijous, a les 8 del vespre, al mateix vestíbul de l’estació, per tal de decidir quines accions es portaran a terme.


L'alcalde, Santi Vivet, ha explicat als assistents les promeses que els ha fet ADIF. Foto: Adrià Costa

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació