El PSC Osona dóna suport a la direcció del partit en el debat sobiranista

L’executiva comarcal publica una nota on defensa el referèndum, però sempre en un marc “legal i acordat”.

Redacció Osona.com
24 de gener del 2013
576_1353489069_Adri_Costa_MG_6219_PSC_Vic_2012
576_1353489069_Adri_Costa_MG_6219_PSC_Vic_2012 | Adrià Costa
Sergi Vilamala, en un acte electoral del PSC Osona, amb la majoria dels dirigents de l'executiva comarcal. Foto: Adrià Costa

El PSC Osona ha publicat una nota (llegiu a sota) al seu web defensant la postura de la direcció nacional en el debat sobre la Declaració de Sobirania, que es va aprovar ahir al Parlament, amb els vots a favor d’ERC, CiU, ICV i part de la CUP. L’executiva comarcal es declara obertament pel dret a decidir, però sempre dins del marc d’un referèndum “legal i acordat”.

En la votació sobre la Declaració de Sobirania al Parlament, el PSC va optar pel “no”, després d’un intens debat intern, en el que no hi van faltar les veus crítiques dins del mateix partit. De fet, fins i tot cinc dels diputats (Rocío Martínez Sampere, Joan Ignasi Elena, Àngel Ros, Marina Geli i Núria Ventura) no van votar, incomplint les estrictes ordres de Pere Navarro.

En declaracions a Osona.com, el primer secretari del PSC Osona, Sergi Vilamala, ha tret pilotes fora i ha evitat valorar la votació del seu partit en la proposta d’ERC, CiU i ICV, “Nosaltres ja vam presentar la nostra proposta al Parlament i no ens la van votar. En aquesta proposta defensàvem el dret a decidir, en un marc legal, tal com ja hem demanat sempre en el nostre programa electoral. Si no ens van votar a nosaltres, perquè els hem de votar a ells”, explica Vilamala. “A més, quin sentit té aprovar una cosa que llavors vindrà algú al darrera i te la tombarà”, apunta en relació a la possible il·legalitat de la Declaració de Sobirania.

Vilamala tampoc ha entrat a valorar la posició dels cinc diputats crítics, tot i que ha recordat que ells també van votar afirmativament a la moció que va presentar el PSC.

En els últims temps, el debat sobre la sobirania del poble català a la comarca ha tingut com a conseqüència un degoteig de baixes del PSC, entre les que hi ha hagut les de destacats regidors i dirigents històrics, com Pep Colomer, Dolors Pena o Fina Collell, entre d’altres. En l’actualitat, al PSC Osona, de la mateixa manera que al PSC nacional, encara hi conviuen dues ànimes. Una, liderada per l’actual direcció, amb el suport al dret a decidir, però allunyada dels postulats independentistes, i una altra, en la que hi trobem dirigents com Jacint Raurell, més propers a les tesis catalanistes de destacats socialistes, com Ernest Maragall.

-------------------------------
L'executiva del PSC Osona defensa el SI sobre el Dret a Decidir
Dimecres, 23 de Gener


Els i les membres de la Comissió Executiva del PSC Osona manifestem el nostre posicionament a favor del dret a decidir.

Els i les membres de la Comissió Executiva del PSC Osona manifestem el nostre posicionament a favor del dret a decidir amb una pregunta clara i inequívoca sobre la qual els ciutadans i ciutadanes s'haurien de manifestar sense la imposició d'un model d'Estat.

En el nostre programa electoral dèiem que avalaríem un referèndum legal i acordat. Això és el que volíem que votés el Parlament de Catalunya.

Tenim la nostra proposta i per això no hem de votar el que volen ERC, CIU i ICV.