Benito Urban traslladarà la seu central a Sant Bartomeu

L’empresa abandona Manlleu, la qual cosa li permetrà unificar la producció i reduir costos.

Redacció Osona.com
24 de gener del 2013
La cinquantena de treballadors de les oficines abandonaran a finals de març l'edifici El Ter de Manlleu
La cinquantena de treballadors de les oficines abandonaran a finals de març l'edifici El Ter de Manlleu | Adrià Costa
La cinquantena de treballadors de les oficines abandonaran Manlleu a finals de març. Foto: Adrià Costa

Benito Urban
traslladarà la seva seu central a Sant Bartomeu del Grau, a les antigues naus de Puigneró, on ja s’estan fent reformes i on ja des de fa temps es porta a terme una part de la producció. La cinquantena de treballadors de les oficines abandonaran a finals de març les instal·lacions al costat de l’imponent edifici El Ter de Manlleu. En total, l’empresa té més d'un centenar de treballadors, la meitat dels quals només tenen la seu de Manlleu com una ubicació puntual (molts són comercials).

La mesura forma part d’un pla de l’empresa per tal de reduir despeses. En els últims anys i a causa de la crisi, Benito Urban ha vist com es reduïa dràsticament la facturació, sobretot a l’Estat espanyol. L’empresa fabrica mobiliari urbà i té com a principals clients les administracions, que han retallat de manera important els seus pressupostos.

El trasllat reprentarà un gran estalvi per a l'empresa, ja que s'unificarà la producció i s'estalviarà el lloguer de les instal·lacions (el lloguer de les naus de Puigneró ja s'està pagant ara, per tant, no representarà cap increment). La decisió s'emmarca en un acord que la direcció de l’empresa i els delegats dels treballadors han consensuat i que s’ha signat aquest matí. El conveni té un termini de vigència fins a finals d’any i s’hi contempla una petita reducció de sous que es compensarà amb un plus per anar a treballar a Sant Bartomeu del Grau, ja sigui en concepte de dietes o de quilometratge. En principi, no hi ha previstos acomiadaments, tot i que l’empresa no s’ha compromès a no fer-ne si calgués.

A l’edifici d'El Ter hi restarà el show room de l'empresa, que és l’espai que Benito Urban destina als seus clients per ensenyar-els-li els seus productes. Les empreses externes que treballen directament per la firma i que tenen les seves naus al darrera de l’edifici també restaran a l’indret.

L’Ajuntament ha establert converses amb la direcció de l’empresa per tal d’intentar convertir l’espai que quedarà buit en un lloc de dinamisme empresarial, segons han confirmat a Osona.com fonts municipals.

La cinquantena de treballadors de les oficines abandonaran Manlleu a finals de març. Foto: Adrià Costa
Arxivat a