Antoni Guirado, condemnat pel segrest d'Olot, abandona la presó

Quatre dels cinc detinguts pel rapte de la farmacèutica Maria Àngels Feliu ja han obtingut la llibertat definitiva. Només queda el cervell de la trama, Ramon Ullastre.

Redacció
23 de gener del 2013
Ramon Ullastre i Montserrat Teixidor quan arribaven a l'Audiència en la primera sessió del judici, l'any 2002. Foto: Anna Nogué/ACN

Antoni Guirado, l'expolicia municipal d'Olot que el 2003 va ser condemnat a 22 anys i quatre mesos de presó pel segrest de Maria Àngels Feliu, ha obtingut la llibertat definitiva de la pena, segons informa avui Olot TV. Guirado, però, té un ordre d'allunyament d’Olot durant un període de cinc anys que computa a partir del dia que va obtenir el primer permís. L’expolicia, considerat un dels planificadors i executors del segrest, és el quart dels cinc detinguts pel cas que surt de la presó. Només queda Ramon Ullastre, l’autèntic cervell de la trama.

El segrest va tenir lloc el novembre de 1992 i va ser el més llarg d’Espanya comès per delinqüents comuns (492 dies). Ullastre va retenir Maria Àngels Feliu confinada en un amagatall al soterrani de la seva casa de Sant Pere de Torelló. Els implicats van ser detinguts cinc anys més tard de l’alliberament de la farmacèutica.

Els condemnats pel segrest de Maria Àngels Feliu van ser cinc. A més d'Ullastre i Guirado, hi havia Montserrat Teixidor, la dona d’ullastre, condemnada a 18 anys i tres mesos, i que va recuperar la llibertat definitiva el passat mes de setembre; Sebastià Comas “Iñaki”, 17 anys; i José Luís Paz García Pato, amb 14 anys. Aquests dos últims també han sortit de la presó.

Teixidor, que sempre va negar que sabés que Feliu va estar 492 dies tancada al soterrani de casa seva a Sant Pere de Torelló, com la resta dels condemnats, s'ha beneficiat de l'aplicació del codi penal antic, vigent el 1992, quan es va perpetrar el delicte, que, a diferència de l'actual, preveia redempció de pena per bona conducta i treball a la presó.

Més notícies publicades del cas