L'Estat reclama a Sant Julià que torni més de 50.000 euros del pla Zapatero

Segons l’administració central, la subvenció es va atorgar per unes obres on hi havien de treballar persones a l’atur.

Redacció Osona.com
21 de gener del 2013
L’Estat reclama a l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta un reintegrament de més de 50.000 euros de la subvenció que es va atorgar en l’anomenat pla Zapatero, en concepte de l’obra “Reforma interior de l’edifici de l’Ajuntament” executada l’any 2009. El govern central considera que no quedà ben acreditat en la documentació que a l’obra hi treballés personal provinent de l’atur, obligació recollida en les bases d’aquesta subvenció. Aquest dictamen és fruit d’una inspecció feta a l’Ajuntament de Sant Julià.

L’equip de govern de Sant Julià de Vilatrota creu que l’Estat no pot exigir aquest reintegrament perquè en tot moment la tramitació d’aquesta obra es va ajustar a la legalitat. I així ho ha reflectit en els dos escrits d’al·legacions presentats. Tot i això, de moment, el criteri de la intervenció no ha variat. Fins i tot l’alcalde, Joan Carles Rodríguez, i la secretària de la corporació es van desplaçar a Madrid per parlar amb l’òrgan gestor del pla, que va estar d’acord amb els arguments exposats per part de l’Ajuntament.

L’alcalde confia que “s’estimaran les al·legacions presentades”. Entre altres coses, perquè l’Ajuntament no dubtarà en cas d’haver de recórrer a la via contenciosoadministrativa, perquè creu que una instància judicial els donaria la raó. Però l’alcalde, tot i que no descarta haver d’arribar a aquest extrem, el vol evitar “perquè en els temps que corren no ens mereixem haver de gastar ni un euro en despeses judicials, encara que al final ens acabin donant la raó”.

Tot i que l’obra es va executar en la passada legislatura, l’equip de govern actual“defensarà els interessos del poble de Sant Julià fins al final, i més en aquest cas, on no hi ha fonament perquè es reclami aquest import a l’Ajuntament”, segon Rodríguez.

L’import reclamat és de 51.096,49 euros més interessos, que en l’última valoració ascendien a 6.558,55 euros, segons l’Estat.