ERC Osona dóna suport a Espinelves en el seu contenciós amb l'Estat

Els republicans rebutgen l’ofensiva judicial contra la declaració de “territori català lliure”.

Redacció Osona.com
11 de gener del 2013
ERC Osona rebutja l’ofensiva de l’Estat espanyol contra la declaració de “territori català lliure”, que s’ha materialitzat en una denúncia contra l’Ajuntament d’Espinelves, per una moció aprovada el passat mes de setembre. Els republicans, en una nota de premsa, diuen que faran costat a l’Ajuntament d’Espinelves en concret i, en general, a tots els ajuntaments, alcaldes i regidors que hagin aprovat mocions semblants, independentment del color polític que siguin.

Aquesta situació judicial es pot estendre com una taca d'oli a la comarca, ja que la meitat dels Ajuntaments d'Osona han aprovat mocions on declaren el municipi "territori català lliure".

------------------
NOTA DE PREMSA
ERC OSONA DÓNA SUPORT AL CONSISTORI D’ESPINELVES i ALS MUNICIPIS QUE S’HAN DECLARAT TERRITORI CATALÀ LLIURE


Davant el contenciós administratiu presentat per l’advocacia de l’Estat contra la declaració de territori català lliure que va aprovar en Ple l’Ajuntament d’Espinelves -així com d’altres ajuntaments-

La Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya a la comarca d’Osona, vol manifestar:

1- El Ple rebuig a l’ofensiva espanyola que atempta contra els drets democràtics dels ajuntaments a posicionar-se políticament en aquells afers que considerin més oportuns pel poble i pel país.

2- La Declaració de Territori Català Lliure està aprovada per més de 200 ajuntaments del país, i és un pronunciament clar i radicalment democràtic de reivindicació a favor del procés d’alliberament nacional i social del país.

3- La Delegació del Govern Espanyol a Catalunya s’hauria de preocupar pel context de dificultat dels consistoris catalans per tal que aquests puguin prestar tots els serveis i satisfer les necessitats dels ciutadans; i és que la voluntat recentralitzadora de l’Estat i l’ofec a que sotmet als Ajuntaments no ajuda a que puguin desenvolupar els serveis i les prestacions que els ciutadans necessiten.

4- No farà passos enrere en la defensa del dret a l’autodeterminació i en el procés d’independència.

5- ERC Osona farà costat a, independentment del color polític que siguin, tots els Ajuntaments, alcaldes i regidors que hagin aprovat la moció que declara el seu municipi Territori Català Lliure.

Osona, 10 de gener del 2013