Un cinquè premi del sorteig de Nadal deixa 2,5 milions d'euros a Vic

L’AMPA de l’escola Vic Centre i el grup de teatre Canya que no és conya de Taradell han repartit 800.000 euros en premis, via participacions.

Pere Pratdesaba
22 de desembre del 2012
Un grup d'afortunats celebra el premi a Can Costa i Font.
Un grup d'afortunats celebra el premi a Can Costa i Font. | Adrià Costa
Àngel Isern, penjant el cartell del número premiat. Foto: Adrià Costa

L’Administració de loteria número 2 de Vic, ubicada al carrer Verdaguer, ha venut gairebé 42 sèries senceres d'un dels cinquès premis del sorteig de Nadal, l’11.419. En total, s’han repartit 2.508.000 euros en premis. Alguns dels afortunats són l’AMPA de l’escola de Vic Centre, l’agrupació de teatre amateur de Taradell Canya que no és conya, una empresa de material elèctric i fins i tot algun bar de Barcelona (Racó del Pati), segons ha explicat l’administrador de l’establiment, Àngel Isern.

L’Administració va rebre 45 sèries del número premiat però finalment va retornar 32 dècims, o sigui, que es va quedar amb 418 dècims que s’han venut per finestreta i a diverses entitats. Cada dècim estava premiat amb 6.000 euros. El número ha quedat molt distribuït.

Àngel Isern es mostrava molt satisfet d’haver tornat a repartir un premi del sorteig de Nadal. Aquest establiment ja va donar dos primers premis els anys 1972 i 1988, i un segon el 1976.

Aquest any, la crisi s’ha notat i aquesta administració ha venut al voltant d’1.300.000 euros de loteria, gairebé un 10% menys que l’any passat. “La gent juga igual, però compra menys números, segons les seves possibilitats”, explica Isern.

Un número acabat en 19, dia de la preestrena

Un dels punts on s’ha desfermat l’eufòria és al Centre Cultural can Costa i Font, de Taradell, on s’han reunit alguns dels membres del grup de teatre Canya que no és conya. La companyia ha repartit 408.000 euros en premis, o sigui, 68 dècims en participacions de 4,20 euros (es venien a 5).  

Una de les participacions de Canya que no és Conya, premiada amb el 5è premi. Foto: Adrià Costa

El grup, format per unes seixanta persones, s’ha quedat uns 5.000 euros en premis, a més del benefici de la venda de butlletes. “Ens anirà molt bé per acabar de cobrir despeses del darrer musical”, explica en Santi, el tresorer de la companyia.

Canya que no és conya és una associació jove però amb una àmplia trajectòria polifacètica. Col·laboren en festes i activitats locals, com la festa del Toca-Sons. El passat octubre va estrenar el musical “SeT de Venjança”. Precisament, la preestrena es va fer el 19 d’octubre, i per aquest motiu “es va escollir un número que acabés en 19”, segons explica Joan Casas, un dels actors.

Aquest matí, també hi havia alegria a l’escola Vic Centre, on l’AMPA ha distribuït 396.000 euros en premis, en 66 dècims que s’han venut en participacions de 4 euros (3 euros del número i l’altre a benefici de l’entitat). “Encara podien haver estat més diners. Vam haver de retornar alguns dècims perquè aquest any no es va vendre com en d’altres”, explica Virginia Gallego, presidenta de l’AMPA.

L’escola Vic Centre es va inaugurar el 2008-2009, tot i que el nou edifici es va estrenar l’any passat. És una escola pública que imparteix classes de Primària. “Els diners que ens han tocat a l’AMPA, uns 9.000 euros, segurament els destinarem a arreglar el pati, que li fa molta falta”, diu la presidenta de l’entitat.

La loteria ha estat força generosa amb Catalunya, amb diversos premis repartits. A Ripoll han tocat més de 35 milions d’euros, en un quart premi.

Tota la informació del sorteig celebrat aquest dissabte

Aneu al web oficial del sorteig de Nadal





Un grup d'afortunats celebra el premi a Can Costa i Font. Foto: Adrià Costa