Dos osonencs es proclamen campions catalans de trial a Vic

Eloi Paré i Jordi Araque guanyen les seves respectives categories.

Redacció Osona.com
17 de desembre del 2012
Els campions catalans de trial, a Vic.
Els campions catalans de trial, a Vic. | Trialsport
Els campions catalans de trial, a Vic. Foto: Trialsport

Aquest diumenge, dia 16 de desembre, s’ha disputat a Vic el XXIX Campionat de Catalunya FCC ‐ Trial Ciutat de Vic. Enguany ha estat la tercera edició de la prova vigatana, que  s’ha celebrat en benefici de la Marató de TV3, amb una recaptació de 1.950 euros. S’han coronat campions de les seves respectives categories els osonencs Eloi Paré i Jordi Araque.

Els gairebé cent inscrits s’han hagut d’enfrontar a un recorregut glaçat a primera hora, de cinc zones, on han hagut de fer dues passades. Finalment el sol i la bona temperatura s’han imposat, arrodonit la jornada.

La prova disputada en el circuit ubicat a la zona esportiva, en la categoria Elit (absoluta), ha estat guanyada pel calderí Rafa Tibau, del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès. Amb aquesta victòria, Rafa Tibau s’ha convertit en el nou campió de Catalunya de l’especialitat, tancant una excel∙lent temporada: ha guanyat la Copa Osona, la Copa Catalana i ha quedat desè del rànquing internacional UCI.

Els adversaris no li han posat fàcil. Tibau finalitzava la primera volta en segona posició amb 16 punts, mentre que Pol Tarrés el superava en 3 punts i es posava al capdavant de la classificació. Andreu Miró i Joan Figueras, amb 20 i 21, es col∙locaven tercer i quart respectivament. La segona volta ha estat decisiva i amb una remuntada espectacular Tibau ha finalitzat amb 8 punts, pels 14 de Tarrés. Finalment el podi ha quedat amb Tibau al graó més alt, seguit de Tarrés i de Miró.

A la categoria Júnior, un final de temporada excel∙lent també per a Eloi Paré, que ha guanyat el darrer títol de la temporada. Campió de Catalunya, d’Espanya, plata a l’Europeu i bronze al Mundial han estat els resultats més destacats de l’any. El de Calldetenes ha realitzat una primera volta amb 22 punts i s’ha col∙locat segon, mentre el seu adversari més directe, Bernat Seuba, d’Òdena, amb 18 punts, es posava al capdavant. Paré ha realitzat també una espectacular remuntada a la segona volta i amb només 11 punts s’ha col∙locat primer pels 20 de Seuba, que ha finalitzat segon. El barceloní Nacho Heredia els ha acompanyat al podi en la tercera posició.

El rodenc Jordi Araque ha arrasat al finalitzar amb només 1 punt a la categoria d’Infantils i proclamar-se campió català. Aquesta conducció perfecte l’ha portat al graó més alt del podi i s’ha penjat la medalla d’or. La plata ha estat per a Domènec Lladó d’Argentona i el bronze per a Joan Martín de Granollers.

Ajustadíssima victòria a la categoria Cadet, entre Sergi Llongueras d’Òrrius i Joan Torres de Rellinars. Els dos han finalitzat la prova amb només 5 punts, però els nou zeros acumulats en les 10 zones per Llongueras li han donat la victòria final i per tant el títol de campió de Catalunya. Torres s’ha hagut de conformar amb la medalla de plata i Oriol Roca de Sant Pere de Vilamajor, amb 12 punts, s’ha penjat el bronze.

Pel que fa a les categories dels més petits, els guanyadors han estat: Martí Yélamos de Sant Antoni de Vilamajor en Benjamins, Alan Rovira de Castella del Vallès en Principiants i Gerard Trueba d’Abrera en Alevins.

La prova vigatana també ha comptat amb les categories Open, on Martí Esquerda de Vacarisses, Adrià Barbero de Santa Eulàlia de Riuprimer, Francesc de Segarra de Girona i Jordi Yélamos de Sant Antoni de Vilamajor n’han estat els guanyadors.

Vegeu classificacions del Trial Ciutat de Vic

Arxivat a