Marc Barnolas serà el nou regidor de la CUP a l'Ajuntament de Vic

Substitueix Georgina Rieradevall, que ha deixat el càrrec per fer de diputada al Parlament.

Redacció Osona.com
14 de desembre del 2012
Marc Barnolas, ahir a la presentació a la seu de la CUP Vic.
Marc Barnolas, ahir a la presentació a la seu de la CUP Vic. | CUP Vic
Marc Barnolas, ahir a la presentació a la seu de la CUP Vic. Foto: CUP Vic

Marc Barnolas i Vilamala, de 25 anys i veí del barri del Remei, serà el nou regidor de la CUP a Vic, en substitució de Georgina Rieradevall, que deixa el càrrec per fer de diputada al Parlament de Catalunya . Cal recordar que, tot i que legalment els dos càrrecs són compatibles, el codi ètic de la formació no permet que una mateixa persona ocupi dos càrrecs institucionals.

Barnolas és tècnic superior en Integració social, està a punt d’acabar el Grau d’Educació Social a la Universitat de Vic i treballa de monitor de menjador a l’escola Guillem de Mont-rodon de Vic. Des de fa sis anys que milita a la CUP, però des dels 16 anys que ha estat implicat en diferents organitzacions i lluites socials a la ciutat i la comarca: va començar la seva militància a l’organització juvenil Maulets, va formar part del Centre Social Autogestionat La Torratxa, i ha participat en diferents col·lectius com l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona o la Plataforma pel Dret a l’Habitatge. De fet, va ser una de les tretze persones encausades i jutjades per intentar aturar un desnonament a Vic el més de febrer de 2011.

Com la resta de regidors de la CUP de Vic, Barnolas no cobrarà per exercir de regidor, i els diners que rebi en concepte d’indemnitzacions per assistència a plens i comissions informatives servirà per al manteniment del partit a Vic i per a diferents projectes socials.

Barnolas va ser presentat ahir a la seu de la CUP a Vic, en una roda de premsa en la que també hi havia els dos actuals regidors de la formació, Georgina Rieradevall i Nil Puigivila. Rieradevall presentarà la seva dimissió al càrrec en el ple del proper dilluns i Barnolas podria entrar al consistori al ple del mes de gener.

“La Georgina se'n va però entra en Marc. Que ningú és confongui. Senyors que maneu tant: que la innocència que puc estar mostrant ara no us enganyi, perquè en cada moció que defensi m'encarregaré de recordar-vos que el sol surt per a tothom i cada dia”, va dir Barnolas, en el seu primer discurs davant de la premsa. Tota una declaració d'intencions.

Discurs íntegre de Barnolas a la roda de premsa



Suplent a la candidatura

D’aquesta manera, la CUP de Vic ja ha substituït els dos regidors que van ocupar el seient un cop celebrades les eleccions municipals del 2011. Primer va ser Laia Jurado , que va presentar la dimissió. La va substituir Nil Puigivila , que ocupava el lloc número 20 de la candidatura . Tots els  candidats que tenia davant seu van renunciar a entrar a l'Ajuntament.

Ara, per substituir Georgina Rieradevall, la CUP ha recorregut als suplents de la llista. En concret, Barnolas anava el número 3 dels suplents.

Roda de premsa de presentació de Marc Barnolas, amb Nil Puigivila i Georgina Rieradevall. Foto: CUP Vic
Arxivat a