L’alcalde tem que l'estació de Torelló es degradi i que empitjori el servei

L’equipament deixarà de vendre bitllets per tal de reduir costos.

Redacció Osona.com
08 de desembre del 2012
Estació de Torelló.
Estació de Torelló. | Adrià Costa
Dos combois a l'estació de Torelló. Foto: Adrià Costa

El subdirector d’Estacions Nordest d’Adif, Armando Brigos, va confirmar a l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, i al regidor Jordi Casals la intenció d’automatitzar l’estació de Torelló, tot i que va assegurar que els usuaris tindrien el millor servei possible, tal com ja va publicar fa uns dies Osona.com. Aquesta afirmació es contradiu, segons explica l’Ajuntament en una nota de premsa, amb el fet que, excepcionalment, el passat diumenge 2 de desembre l'estació va romandre tot el dia sense personal. La conseqüència va ser que no es van despatxar bitllets, que no hi va haver megafonia ni informació i que els passatgers van creuar d'una andana a l'altra passant per les vies, justament els problemes i perills que en tot moment addueix l'Ajuntament. Tots aquests fets van ser exposats al responsable d'Adif sense que canviés d'opinió ni mostrés voluntat negociadora.

Automatitzar l'estació significa que s’instal·larà una màquina de venda de bitllets i que, per tant, es reduirà personal. Des d'Adif s'ofereixen garanties que l’estació estarà oberta des del primer tren fins a l’últim i que es farà la vigilància a través de càmeres. El sistema de megafonia estarà connectat amb altres estacions per tal d’informar els passatgers de qualsevol incidència que es pogués produir. De tota manera, l'alcalde tem que, sense personal, l'estació es comenci a degradar i el servei empitjori.

D'altra banda, l'Ajuntament s'ha posat en contacte amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Des de la direcció general de Transports i Mobilitat han expressat la seva perplexitat perquè no han estat informats del tema de l'estació de Torelló per Adif i n'han tingut coneixement per tercers, en aquest cas per l'Ajuntament. La Generalitat farà costat a l'Ajuntament en les seves pretensions.
Arxivat a