Trànsit preveu retencions a la C-17 pel pont de la Puríssima

La carretera acumularà vehicles cap a muntanya i cap a les fires de Vic i Espinelves.

Redacció Osona.com
05 de desembre del 2012
El darrer tram desdoblat de la C-17 s'ha obert aquest matí.
El darrer tram desdoblat de la C-17 s'ha obert aquest matí. | Adrià Costa
Un tram desdoblat de la C-17, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa aquest dimecres el dispositiu especial de trànsit amb motiu del pont de les festivitats de la Constitució i la Immaculada. Es preveu que sortiran uns 250.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest dispositiu estarà vigent fins a les la mitjanit de diumenge 9 de desembre. Es tracta del primer pont amb una mobilitat pròpiament d'hivern, on les carreteres amb més problemes, entre les quals hi ha la C-17, són les que accedeixen a les zones de muntanya i a les estacions d'esquí.

Trànsit preveu que les vies més conflictives seran aquelles que van cap a zones de muntanya i pistes d'esquí com la C-17, la C-16 i la C-14. També pot ser conflictiu l'accés cap a Andorra per la N-145 i la N-260 i hi poden haver complicacions a l'A-2. També són focus d'atracció les poblacions on es fan fires tradicionals com la de l'Avet a Espinelves (de l'1 al 9 de desembre) o el Mercat Medieval de Vic (del 6 al 9 de desembre). Tot i la millora de l'accés a Espinelves per la C-25, continuen les obres en diversos trams de l'Eix Transversal. Així, davant la massiva afluència de públic que s'espera a la fira s'hi podran registrar retencions puntuals.

L'SCT demana que s'extremi al màxim la prudència en la conducció al llarg de tot el pont, ja que hi haurà un elevat nombre desplaçaments d'oci al llarg de tota la setmana al conjunt de la xarxa viària catalana. L'SCT apel·la a la responsabilitat dels conductors i també alerta de la importància d'adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques, habituals en aquesta època de l'any, ja que augmenta el risc de patir un accident.

Pel que fa al retorn, la mateixa C-16 pot presentar problemes des de l'enllaç amb la N-260 a Bellver de Cerdanya i fins a Berga, passant per la boca nord del Túnel del Cadí, Guardiola de Berguedà i Cercs. També serà problemàtica la C-17.

2.245 mossos

Els Mossos d'Esquadra, des de la primera operació sortida del pont de la Constitució, el dia 5 de desembre a les 15:00 h, i fins al retorn del pont de la Immaculada, el dia 9 de desembre, desplegarà per tot el territori un total de 2.245 agents, la qual cosa representa una mitjana de 449 agents diaris.

Els Mossos intensificaran la seva presència a les vies d'entrada i sortida dels grans nuclis urbans i a les zones on es concentrin el major número de usuaris per reforçar la sensació de seguretat i control. Al llarg de tot el pont els Mossos preveuen fer 1.626 controls, dels quals 503 seran d'alcoholèmia i drogues, 487 de casc i cinturó, 306 de transport i 330 de velocitat. Aquests controls es duran a terme tant en vies de màxima mobilitat com en vies secundàries de la xarxa viària catalana. 
Arxivat a