L'e-week de Vic se centra en el mòbil i el núvol

Un torneig del videojoc FIFA 13, conferències, sessions de networking o tallers, algunes de les propostes de la Setmana Digital, que comença aquest dilluns.

Redacció Osona.com
03 de desembre del 2012
Dissenyant docents: la producció col·laborativa del coneixement. Competencias digitales en la era de la incertidumbre generalizada, a càrrec d'Alejandro Piscitelli.
Dissenyant docents: la producció col·laborativa del coneixement. Competencias digitales en la era de la incertidumbre generalizada, a càrrec d'Alejandro Piscitelli. | Adrià Costa
Alejandro Piscitelli, l'any passat a l'e-week. Foto: Adrià Costa

Un torneig del videojoc FIFA 13, conferències, sessions de networking o tallers són exemples dels actes que es faran a Vic aquesta setmana, del 3 al 5 de desembre, amb motiu de l'e-week, Setmana Digital de Vic. El certamen està organitzat per la UVic, l'Ajuntament de Vic i el VIT.

L'e-week d'enguany se centrarà en la comunicació mòbil i el núvol.  Coincidint amb el moment de màxima eclosió del que es coneixen com les apps, o petits programes que s’instal·len als telèfons intel·ligents i tauletes, l’e-week recull la proposta i el debat iniciat el passat congrés de comunicació mòbil m-Communication, per portar-lo a un àmbit més pràctic, empresarial i de model de negoci.

Aquesta novena edició es caracteritza per donar visibilitat als estudiants i exestudiants emprenedors, que a més de col·laborar en l’organització de l‘e-week,  presentaran els seus resultats acadèmics i també els seus projectes professionals a partir de diferents activitats.

L’acte inaugural, presidit pel rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, comptarà amb la conferència “La boira: més enllà del Cloud Computing” a càrrec de Jordi Torres, catedràtic de la UPC, investigador del Barcelona Supercomputing Center i autor del llibre “Empreses en el núvol. Claus per entendre la internet globa”l (Ed. Libros de Cabecera). Es farà aquest dilluns 3 de desembre, a les 10 h. a l’Aula Magna.

Entre les moltes activitats programades hi ha la presentació  del  laboratori de continguts digitals de la Universitat de Vic, UVic-Lab, dirigit pel professor Arnau Gifreu. Es tracta d’una experiència capdavantera que té com a objectiu ser un punt de confluència entre estudiants, exestudiants, docents i professionals per crear projectes i sinergies en l’àmbit multimèdia. (3 de desembre, a les 17 h al VIT).

Entre els exestudiants emprenedors que presentaran els seus projectes, destaquen Xavier Docampo, director creatiu de l’agència creativa digital Família Pomodoro; Joan Teixidó fundador de Jundolabs; Elisabet Fonts, directora del bloc sobre aplicacions Applicamos;  Eloi Sabater, Sònia León, i Carlos Romero, creadors del projecte FCBMusapp, la primera aplicació mòbil que fa un recorregut pel museu del Barça; i Ferran Olivella i David Fontanet, que  presentaran el seu projecte de geolocalització  GetGetOne.

En un àmbit més lúdic, el 4 de desembre a les 23 h al Bar Clau de Fa, el col·lectiu Roots & Roads realitzarà un espectacle audiovisual, interactiu i multidisciplinar anomenat “RIO Barcelona” i al Taller de la Cervesa hi haurà  l’activitat “Beers and Magic”. També s’ha organitzat un  torneig  FIFA 13, que tindrà lloc a la sala Multimedia del VIT.

L’e-Week és un projecte organitzat i promogut per la Universitat de Vic, especialment des de la Facultat d’Empresa i Comunicació i l’Ajuntament Vic, i des del Vic Integració Tecnològica (VIT). Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat.

Més informació: Twitter , VIT , programa d'activitats
Arxivat a