Sant Julià de Vilatorta acull una mostra sobre Francesc Macià

L’exposició recull alguns dels aspectes més desconeguts del president.

Redacció Osona.com
30 de novembre del 2012
L’Aula de Cultura de Sant Julià de Vilatorta acollirà aquest cap de setmana, els dies 1 i 2 de desembre de 12 a 14 hores i de 16 a 18 hores, una exposició sobre la figura històrica de Francesc Macià, sota el títol “Francesc Macià: una Catalunya lliure, justa, pròspera i gloriosa”.  Aquesta mostra itinerant de la Fundació Josep Irla pretén apropar, amb tot el rigor històric, la figura de Macià en els seus aspectes més desconeguts. Des de com un jove militar inicia una carrera política fins als fets de Prats de Molló, a una incipient obra de govern abans de la seva mort, en un funeral multitudinari a Barcelona.

La inauguració de l'exposició va ser a càrrec de Marta Rovira, secretària general d’Esquerra Republicana de Catalunya, el passat dijous 22 de novembre en l'acte central d'Esquerra a Sant Julià.

L’exposició ha estat organitzada per la secció local d’Esquerra de Sant Julià i Vilalleons, per apropar figures històriques d’Esquerra Republicana al públic en general però, sobretot, a les noves generacions.