L'ANC, l'AMI i Òmnium recomanen a CiU que deixi de banda el PSC

Les tres entitats independentistes reivindiquen un "govern fort" per celebrar la consulta.

Nació Digital
29 de novembre del 2012
Vila d'Abadal, Casals i Forcadell Foto: Q.S./N.D.

Tres de les entitats que representen bona part de l'independentisme català, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència, han valorat aquesta tarda i de forma conjunta el resultat de les eleccions del 25N. Una valoració que ha glossat la victòria de "l'independentisme sobre l'unionisme", que segons l'ANC i l'AMI acrediten els resultats electorals. Uns resultats que indiquen a CiU que té socis possibles suficients, i que no pas el PSC, per fer un executiu que comandi el calendari fins a la consulta.

Unes xifres que, segons la presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell, de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, i d'Òmnium, Muriel Casals, s'han de traduir en un "govern fort" que ha de "gestionar el dia a dia" i que celebri la consulta. Una consulta que, per altra banda, donen per descomptat que se celebrarà.

Cap dels tres líders de les associacions sobiranistes no ha volgut entrar en la fórmula de govern. Sí, però, que Vila d'Abadal ha qualificat ERC de "bon company de viatge". Per altra banda, Forcadell ha demanat que aquest govern fort integri totes aquelles forces que estan a favor d'exercir el dret a decidir: CiU, ERC, ICV i CUP. Per tant, recomanen a CiU que deixi de banda el PSC.