Josep Anglada posa el càrrec a disposició del partit

Cop d'efecte del líder de PxC, contra el que ell considera la "casta política".

Redacció Osona.com
26 de novembre del 2012
Josep Anglada, saludant els assistents.
Josep Anglada, saludant els assistents. | Albert Alemany.
Josep Anglada, en el míting final de campanya a Vic. Foto: Albert Alemany.

El cap de llista  i president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, ha posat el seu càrrec a disposició del partit, després que PxC hagi quedat fora del Parlament amb l'1,65% dels vots i 60.142 votants. El partit de Josep Anglada ha estat la vuitena força més votada en aquests comicis, però ha perdut uns 15.000 votants respecte el 2010.

En un comunicat, Anglada ha agraït "l'esforç i el treball dels militants" i s'ha mostrat convençut que "els resultats milloraran en el futur". Tanmateix, ha reconegut que no s'han assolit els objectius proposats pel partit i, per aquest motiu, ha decidit posar el seu càrrec a disposició del consell de presidència, del consell executiu i dels 67 regidors del partit.

Amb aquesta acció, Anglada té la intenció de donar un cop d’efecte contra el que ell sempre ha anomenat la “casta política” i demostrar la seva honestedat. “Estem en un país on tothom vol tenir el càrrec fins que es mori”, ha dit en declaracions a Osona.com. El líder de PxC ha posat Artur Mas, Alfons López Tena o Pere Navarro com exemples de polítics amb manca d’honradesa, perquè opina que ells ja haurien d’haver “dimitit”.

Tot i aquest anunci, sembla força complicat que PxC accepti la dimissió de Josep Anglada, més tenint en compte que es tracta d’una formació totalment personalista, on el paper del seu líder és omnipresent i la substitució posaria en perill la seva pròpia supervivència. “Si hi ha d’haver canvis, jo no vull interferir en les decisions del meu partit”, ha assegurat Anglada.

Encara no hi ha data fixada perquè el partit prengui una decisió, segons ha dit el mateix Anglada.

Més informació dels resultats electorals de PxC

Arxivat a