Pere Macias defensa l'estat propi a Torelló i Sant Quirze

El portaveu de CiU al Congrés argumenta el dèficit fiscal.

Redacció Osona.com
23 de novembre del 2012
Pere Macias, a Torelló
Pere Macias, a Torelló | CiU Osona
Pere Macias, portaveu adjunt de CiU al Congrés de Diputats, va visitar dimecres Sant Quirze de Besora i Torelló (foto, a la dreta). A la seu comarcal de CDC, i abans de dirigir-se a la seva primera cita, Macias parlava obertament del fracàs de la campanya de la por iniciada des de Madrid -sortida de la UE i de l’euro, impagament de pensions o boicot al productes catalans, entre d’altres arguments-,  i el nou fracàs de l’atac contra Artur Mas.

A Sant Quirze de Besora

Pere Macias va començar el seu discurs a Sant Quirze de Besora parafrasejant Artur Mas, en qualificar les eleccions de diumenge vinent com “excepcionals”. El convergent va posar un especial èmfasi en la importància de la cita electoral del proper diumenge explicant que, si bé formalment aquests comicis són per triar el president de la Generalitat, allò que realment es votarà és la determinació del poble català per engegar el procés cap a l’estat propi.  

“No són unes eleccions dins de la normalitat, sinó que són unes eleccions en un moment històric”, va dir. “Es dirigeixen als ciutadans en un moment molt complicat per la situació social i  l’atur, una situació que és insostenible des del punt de vista de l’espoli fiscal que pateix Catalunya”, va afegir.

Macias va ser presentat per l’alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, davant d’un auditori d’una setantena de persones. L’alcaldessa va aprofitar la introducció de l’acte per parlar de forma directa als seus veïns, confessant-los que “el dia de la manifestació de l’11 de setembre vaig anar a dormir molt contenta, però vaig anar a dormir pensant que no passaria res”. Avui, però, creu que estem “en un moment apassionant i que veurem canvis que no pensàvem que veuríem”.

A Torelló

La cita de Pere Macias amb els veïns de Torelló era a les nou de la nit a La Cooperativa i  la sala  ja era plena quan el dirigent de CIU va arribar. En el seu discurs, va explicar què significa el dèficit fiscal per a Catalunya: “El dèficit fiscal no és una xifra, és l’espoli de la societat del benestar; el dèficit fiscal són mestres, són infermeres i metges que Catalunya podria tenir i no té”.

Macias va explicar el greuge que pateix Catalunya més enllà del dèficit fiscal, exemplificant les polítiques d’inversions divergents que s’apliquen a Catalunya o a la Comunitat de Madrid. “Si a Madrid hi havia pressupostats 5.000 milions, se n’han gastat 3.500, metre que, a Catalunya, dels 4.000 milions previstos als pressupostos, n'han arribat només 280 milions”.  “A la pràctica, la divergència d’inversions significa que a Madrid poden construir una estació nova a Atocha, mentre que a Torelló fa moltíssims anys que tenen sobre la taula un avantprojecte per desdoblar la línia de ferrocarrils i no han fet res”, va continuar. “Aquest estat no ens serveix” va concloure.

A l’inici de l’acte a Torelló també va intervenir Josep Rafús, regidor de l’Ajuntament de Vic i candidat al Parlament de Catalunya, que va destacar que el poble català demana el dret a decidir per a tothom. “Nosaltres defensem que qui no vulgui l’estat propi, pugui també fer campanya en contra”, per tant, “en aquestes eleccions no ens juguem la independència, ens juguem el fet democràtic de poder votar per decidir”.
Arxivat a