Un simple vot des de Londres, una odissea

Una osonenca ens explica els tràmits burocràtics que ha hagut de patir per exercir el seu dret a les eleccions de diumenge.

Redacció Osona.com
23 de novembre del 2012
Elisenda Molera i Ariadna Seuba, aquest matí davant del consolat espanyol a Londres, just després de dipositar el seu vot.
Elisenda Molera i Ariadna Seuba, aquest matí davant del consolat espanyol a Londres, just després de dipositar el seu vot. | Ariadna Seuba
Elisenda Molera, de Castellterçol, i Ariadna Seuba, aquest dijous al matí davant del consolat espanyol a Londres, just després de dipositar el seu vot. Foto: Ariadna Seuba

Els catalans que resideixen a l’estranger han patit un munt de traves burocràtiques per tal de poder votar a les eleccions al Parlament del proper diumenge.  Finalment, només uns 16.000 dels 150.000 possibles electors podran exercir el seu dret, després de superar el primer tràmit del denominat "voto rogado”, segons publicava fa uns dies Nació Digital.

Entre els afortunats catalans que podran votar hi ha Ariadna Seuba, una osonenca que ja fa un temps que resideix a Londres. No ha estat fàcil. Ens ho explica en un missatge que ha enviat a Osona.com.

MISSATGE D’ARIADNA SEUBA

El primer pas va ser sol·licitar el vot al consolat. Això va ser un 12 d'octubre que, per casualitats de la vida, era el Dia de la Hispanitat i el consolat només va obrir per als catalans ja que eren unes eleccions anticipades i no hi havia temps suficient per fer el tràmit. Després d'omplir tota la paperassa que ens demanaven (uns ens vam fer residents i vam haver de tornar-hi perquè el procediment és més lent), vam haver d'enviar la sol·licitud a la oficina del cens electoral de Barcelona. Al cap d'uns dies, vam rebre una notificació per correu que ens confirmava que havien rebut la sol·licitud i que al cap d'uns dies rebríem les instruccions de vot i les paperetes a casa.

Jo les vaig rebre la setmana passada i a partir d’aquí podries tornar a enviar el vot a Barcelona per correu o podies anar personalment al consultat espanyol i votar a l'urna. Nosaltres ho hem fet així avui al matí (dijous). Fins demà hi havia temps.

Anècdota divertida no en tinc cap, però si em paro a pensar els diners que ens hem gastat en aquest vot, entre transport i trameses... podríem haver anat a sopar a un bon restaurant!

Tinc una amiga de Barcelona que viu a Buenos aires i m'acaba de dir que li han denegat el vot per suposada duplicitat de sol·licituds. Està indignadíssima.