Unes jornades gastronòmiques agermanen porc i bolet

Divuit restaurants ofereixen menús durant 15 dies. A Vic, hi ha hagut tallers, degustacions i xerrades.

Redacció Osona.com
19 de novembre del 2012
Jornades gastronòmiques de la cuina del porc i del bolet-
Jornades gastronòmiques de la cuina del porc i del bolet- | Josep Maria Costa
Jornades gastronòmiques de la cuina del porc i del bolet- Foto: Josep Maria Costa

Aquest cap de setmana s'ha donat el tret de sortida de la primera edició de les Jornades gastronòmiques de la cuina del porc i del bolet, en les que hi col·laboren 18 restaurants adherits al Gremi d’Hostaleria d’Osona. Els establiments ofereixen menús amb aquests productes entre el 16 de novembre i el 2 de desembre. “Fem una exhibició de la cuina pròpia de la nostra terra”, explica el president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, Joan Naudó.

El centre neuràlgic de les Jornades, aquest primer cap de setmana, s'ha situat davant la casa Masferrer de Vic, on s'hi ha ubicat una carpa d’activitats gastronòmiques amb tallers, degustacions, tastos i xerrades. A més, també hi havia algunes parades d’exposició i venda de productes alimentaris. Finalment, el diumenge el matí, la Fundació Futbol Club Barcelona, amb l’Ajuntament de Vic, va organitzar una jornada de Futbolnet a la plaça Major durant la qual es van oferir entrepans amb productes derivats del porc a tots els participants.

La iniciativa s’emmarca en la candidatura de Vic a ciutat Unesco de la Gastronomia. “Amb la gastronomia, Vic promociona el sector de la restauració i fomenta i atrau el turisme”, va explicar la regidora de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra, a la presentació de la nova fira.

Programa d’actes

Menús dels restaurants

Arxivat a