Montserrat Teixidor, condemnada pel segrest d'Olot, abandona la presó

Tres dels cinc condemnats pel rapte de la farmacèutica Maria Àngels Feliu ja han obtingut la llibertat definitiva.

Redacció Osona.com
18 de novembre del 2012
Ramon Ullastre i Montserrat Teixidor quan arribaven a l'Audiència en la primera sessió del judici, l'any 2002.
Ramon Ullastre i Montserrat Teixidor quan arribaven a l'Audiència en la primera sessió del judici, l'any 2002. | Anna Nogué/ACN
Ramon Ullastre i Montserrat Teixidor quan arribaven a l'Audiència en la primera sessió del judici, l'any 2002. Foto: Anna Nogué/ACN

Montserrat Teixidor, la dona de Ramon Ullastre, que va ser condemnada a 18 anys i 3 mesos de presó pel segrest de Maria Àngels Feliu, va obtenir la llibertat definitiva el 26 de setembre passat, segons informa el diari El Punt. Teixidor, una de les cinc persones condemnades pel cas, ha estat a la presó 9 anys i mig, és a dir la meitat del temps que li va imposar l'Audiència l'abril del 2003, data en la qual va començar a complir la pena. Ramon Ullastre, considerat el cervell del segrest, té en aquests moments el segon grau penitenciari.

El segrest va tenir lloc el novembre de 1992 i va ser el més llarg d’Espanya comès per delinqüents comuns (492 dies). Ullastre va retenir Maria Àngels Feliu confinada en un amagatall al soterrani de la seva casa de Sant Pere de Torelló. Els implicats van ser detinguts cinc anys més tard de l’alliberament de la farmacèutica.

Els condemnats pel segrest de Maria Àngels Feliu van ser cinc. A més d'Ullastre i Teixidor: Antoni Guirado, l'expolicia local d'Olot considerat un dels planificadors i executors del segrest, amb 22 anys de presó; Sebastià Comas “Iñaki”, 17 anys; i José Luís Paz García Pato, amb 14 anys. Aquests dos últims també han sortit de la presó.

Teixidor, que sempre va negar que sabés que Feliu va estar 492 dies tancada al soterrani de casa seva a Sant Pere de Torelló, com la resta dels condemnats, s'ha beneficiat de l'aplicació del codi penal antic, vigent el 1992, quan es va perpetrar el delicte, que, a diferència de l'actual, preveia redempció de pena per bona conducta i treball a la presó.

Més notícies publicades del cas
 



Ramon Ullastre i Montserrat teixidor durant el judici. Foto: ACN